Μαγιονέζα η πηχτή
Μια πολύ ωραία και εύκολη ιδέα για σπιτική μαγιονέζα στο άψε σβήσε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή είναι μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που βγαίνει πάντοτε πετυχημένη.
https://www.youtube.com/watch?v=U7K85qU77uY
Υλικά
-
2 αυγά
-
1 \2 λεμόνι το χυμό
-
1 κ.γλυκού αλάτι
-
1 κ.σούπας ξύδι
-
1 \4 κ.γλυκού πιπέρι
-
1 κ.γλυκού μουστάρδα
-
2 κούπες καλαμποκέλαιο
-
λίγη πάπρικα γλυκιά
-
λίγη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι.
-
2
Χτυπήστε τα μερικά δευτερόλεπτα στη μεσαία ταχύτητα, να ενωθούν.
-
3
Ενώ το χτύπημα συνεχίζεται,ρίξτε το λάδι, αφήνοντάς το να τρέχει με λεπτή συνεχή ροή.
-
4
Μόλις το λάδι τελειώσει, σταματήστε το χτύπημα.
Σχόλια (70)