Μακαρονάδα με αβοκάντο
Ήθελα πολύ καιρό να προσθέσω το αβοκάντο σε κάτι μαγειρευτό. Φοβόμουν το αποτέλεσμα, αλλά τελικά δικαιώθηκα! Σημείωσιςο φωτισμός με πρόδωσε. Η μακαρονάδα είναι πολύ πιο πράσινη στην πραγματικότητα, λίγο πιο ανοιχτόχρωμη από μια μακαρονάδα πέστο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι δική μου και βρίσκεται στο blog μου kourkoutzeli.wordpress.com
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
-
2
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε με τα χέρια μας τις σάρκες των αβοκάντο. Ανάβουμε το κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ. σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει (θα κάνει μεγάλες μπουρμπουλήθρες με πλοπ!), προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε γρήγορα.
-
3
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα αβοκάντο. Ανακατεύουμε γερά και σερβίρουμε.
-
4
Φαντάζομαι ότι ταιριάζει και μια κουταλιά τυρί κρέμα ή κατίκι Δομοκού από πάνω, αλλά δεν είχα. Τυρί πάντως προτείνω να μην προσθέσετε. Ο Διονύσης, που βάζει ταμπάσκο ακόμα και στη σοκολατίνα, έβαλε κι εδώ. Και της πήγαινε τέλεια το ταμπάσκο, της άτιμης!
-
5
Καλή απόλαυση!
Σχόλια