Μακαρονάδα με πέστο μελιτζάνας
Μια ελαφριά μακαρονάδα με τα αρώματα του καλοκαιριού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη Ψυχούλη με τίτλο Σπαγγέτι με πέστο μελιτζάνας και σαλάμι αέρος, αλλά την φέραμε στα δικά μας μέτρα και γούστα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε την μελιτζάνα σε κυβάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα περνάμε από το τηγάνι με λάδι, μέχρι να μαλακώσουν (θέλουν κανα 10λεπτο). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
2
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες του κουτιού.
-
3
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο μούλτι με την ντομάτα, την φέτα, το βασιλικό και το λαδάκι. Πολτοποιούμε.
-
4
Γυρνάμε τον πολτό μελιτζάνας στο τηγάνι (σε σβηστή φωτιά), κι όταν γίνουν τα μακαρόνια, τα βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι με τον πολτό και ανακατεύουμε να πάει το πέστο μας παντού. Αν είναι λίγο στεγνά, αραιώνουμε με νεράκι στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια.
-
5
Σερβίρουμε είτε σκέτα, είτε με έξτρα τυράκι τριμμένο!
Σχόλια