Μακαρονάδα με πέστο μελιτζάνας

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Μια ελαφριά μακαρονάδα με τα αρώματα του καλοκαιριού!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη Ψυχούλη με τίτλο Σπαγγέτι με πέστο μελιτζάνας και σαλάμι αέρος, αλλά την φέραμε στα δικά μας μέτρα και γούστα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. βασιλικός φρέσκος
  4. 150 γρ. φέτα
  5. αλάτι
  6. τυρί τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε την μελιτζάνα σε κυβάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα περνάμε από το τηγάνι με λάδι, μέχρι να μαλακώσουν (θέλουν κανα 10λεπτο). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν ανάλογα με τις οδηγίες του κουτιού.

  3. 3

    Βάζουμε τις μελιτζάνες στο μούλτι με την ντομάτα, την φέτα, το βασιλικό και το λαδάκι. Πολτοποιούμε.

  4. 4

    Γυρνάμε τον πολτό μελιτζάνας στο τηγάνι (σε σβηστή φωτιά), κι όταν γίνουν τα μακαρόνια, τα βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι με τον πολτό και ανακατεύουμε να πάει το πέστο μας παντού. Αν είναι λίγο στεγνά, αραιώνουμε με νεράκι στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια.

  5. 5

    Σερβίρουμε είτε σκέτα, είτε με έξτρα τυράκι τριμμένο!

Cooksnaps (9)

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα