Μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά
Πανεύκολη γευστική, απολαυστική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οσοι εχουν φτιάξει την μακαρονάδα του Νικόλα του ψαρά τρώνε απο 2 πιάτα ο καθένας. Καλή Σας Ορεξη.
Υλικά
-
1/2 κιλό καλαμάρια θράψαλα
-
250 γραμ. μύδια καθαρισμένα
-
250-300 γραμ. χταπόδι
-
250 γραμ. σουπιά
-
15 μύδια με κέλυφος
-
10 γαρίδες μέτριες
-
2 πιπεριες της αρεσκείας σας
-
1 κρεμμύδι μεγάλο
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 ματσο μαιντανό
-
2 κ.σ. ντομάτα πάστα
-
2/3 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
-
3/4 κιλού μακαρόνια της αρεσκείας σας
-
3 ποτήρια νερό
-
αλάτι, πιπέρι και 2 δαφνόφυλλα
-
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα καλαμάρια το χταπόδι και την σουπιά σε μικρά κομμάτια.
-
2
Τσιγαρίζουμε σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαιντανο.
-
3
Ρίχνουμε τα θράψαλα, το χταπόδι, τις σουπιές να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Προσθέτουμε την πάστα ντομάτα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό.
-
5
Τα αφήνουμε να βράσουν και να πιούν τα νερά τους για 45 λεπτά.
-
6
Πρίν σβήσουμε την σάλτσα βάζουμε ολα τα μύδια καθαρισμένα, τα μύδια με κέλυφος, τις γαρίδες, για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση, να φροντίσουμε να μήν στεγνώσει η σάλτσα γιατί εκεί θα βάλουμε τα μακαρόνια.
-
7
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα οποια θα πρέπει να μην τα βράσουμε πολύ, γιατί μετα θα τα ρίξουμε στην σάλτσα με ολα τα θαλασσινά.
-
8
Τα ανακατέβουμε ολα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα ειτε σε ατομικό πιάτο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)