Μακαρονάκι με θαλασσινά
Νηστίσιμη συνταγή με άρωμα θάλασσας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την έκανα με φρέσκα θαλασσινά και είχε υπέροχο άρωμα! Σας προειδοποιώ όμως, αν δεν έχετε συνηθίσει να ξαντεριάζετε γαρίδες και καλαμάρια...πάρτε κατεψυγμένα γιατί έχει μια μικρή δυσκολία!
Υλικά
-
7 θράψαλα ή καλαμάρια
-
7 μέτριες γαρίδες
-
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κόκκινη πιπεριά όχι πολύ ψιλοκομμένη
-
χυμός από μια μεγάλη γινωμένη ντομάτα
-
1/3 από το κουτάκι συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
-
1 σφηνάκι βότκα ή λευκό ξηρό κρασί
-
1 ποτήρι νερό
-
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
-
αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα πιπέρι καγιέν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα θράψαλα και τις γαρίδες.
-
2
Κόβουμε σε τετράγωνα τα θράψαλα και τις γαρίδες στη μέση.
-
3
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για ένα λεπτό και ρίχνουμε τα θαλασσινά.
-
4
Τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά να πάρουν χρώμα
-
5
Σβήνουμε με τη βότκα ή το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
6
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά..
-
7
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μακαρονάκι.
-
8
Βράζουμε για 11 λεπτά - προσοχή είμαστε από πάνω και ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει, έχετε έτοιμο λίγο βραστό νερό για συμπλήρωμα αν τελειώσει πιο νωρίς.
Σχόλια (3)