Μακαρονάκια χωριάτικα με φέτα και χαλούμι
Λαχταριστά μακαρονάκια με φέτα και χαλούμι! Η Κύπρος και η Ελλάδα μαζί! Για να ξεφύγετε λίγο από τα "συνηθισμένα" μακαρόνια του φούρνου δοκιμάστε αυτή τη συνταγή! Θα τη λατρέψετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε τα μακαρόνια μόνο με το χαλούμι ή μόνο με τη φέτα. Σημαντικό να προσέξετε να μην βάλετε επιπλέον αλάτι στην μπεσαμέλ, καθώς η φέτα και το χαλούμι έχουν αρκετό αλάτι.
Υλικά
-
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
-
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
μανιταράκια έτοιμα από κονσέρβα (στραγγισμένα)
-
250 ml ντοματοχυμό
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
-
Για τη μπεσαμέλ
-
2 κ.σ μαργαρίνη light
-
2 γάλα χαμηλό σε λιπαρά
-
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
0.5 ποτήρι φέτα σπασμένη με το χέρι
-
0.5 ποτήρι χαλούμι τριμμένο
-
Για το γαρνίρισμα
-
0.5 ποτήρι φέτα σπασμένη με το χέρι
-
0.5 ποτήρι τριμμένο χαλούμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά.
-
2
Καθώς βράζουν τα μακαρόνια, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε 1 κ.σ ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ ρίγανη. Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει.
-
3
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια μόλις ψηθούν. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σάλτσα που φτιάξαμε μαζί με τα μακαρόνια τα οποία τοποθετούμε μέσα σε ένα γυάλινο ταψί.
-
4
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Τσιγαρίζουμε το αλεύρι μέσα στο βούτυρο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
-
5
Περιμένουμε να βράσει η μπεσαμέλ και μόλις αρχίσει να πήζει λιγάκι ανακατεύουμε μέσα τη φέτα και το χαλούμι.
-
6
Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη! Τη ρίχνουμε στο γυάλινο ταψί που έχουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι η μπεσαμέλ να πάει παντού.
-
7
Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και το χαλούμι.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η φέτα.
-
9
Σερβίρονται ζεστά!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)