Μακαρόνι κρύα σαλάτα με περισσεύματα κοτόπουλου
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κίτρινο τυρί ένταμ ή ραγκάτο κομμένο σε κύβους. Θα ολοκληρώσει τη γεύση.
Υλικά
-
Κοτόπουλο φούρνου ή βραστό που περίσεψε
-
250 γρ. μακαρόνι βίδες, πένες, ή κοχυλάκι
-
1 κονσέρβα καλαμπόκι
-
1 κονσέρβα πιπεριές Φλωρίνης
-
1 κουταλιά βούτυρο ή λάδι
-
2 κουταλιές κάπαρη
-
3 ντομάτες κομμένες για σαλάτα
-
1 κρεμμύδι κομμένο για σαλάτα
-
αλάτι πιπέρι.
-
Για τη σως.
-
1 βάζο μαγιονέζα
-
2 κουταλιές μουστάρδα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μακαρόνι με λίγο αλάτι το σουρώνουμε και το θερμίζουμε με το βούτυρο. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Κόβουμε το κοτόπουλο που έχουμε με τα χέρια μας μικρά κομμάτια.
-
3
Ρίχνουμε στα μακαρόνια το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τις πιπεριές κομμένες σε ράβδους, την κάπαρη ψιλικομμένη, τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
-
4
Φτιάχνουμε τη σως με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε πιπέρι όσο θέλουμε σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να το καταναλώσουμε σε 2 ή 3 μέρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια