κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρόνια aglio olio e peperoncino
ggr
ggr @george
Athens

Μια απλή μακαρονάδα και... είναι αμέσως γιορτή. Μία μακαρονάδα aglio, olio e peperoncino, ή άλλωςσκόρδο, λάδι καυτερή (πιπερίτσα) είναι μία κλασσική συνταγή με σίγουρη επιτυχία. Γρήγορη και γεμάτη αρώματα και προκλήσεις, είναι το ιδεώδες πιάτο για χαρούμενες μαζώξεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά χρησιμοποιώ, σχεδόν πάντα ζυμαρικό τύπου λαζανάκι (μακρύ σαν τα σπαγγέτι αλλά πεπλατυσμένο, έτσι “δένει” πολύ καλύτερα με τη σάλτσα). Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε “κοντό” ζυμαρικό. Ό,τι τύπο ζυμαρικού και να χρησιμοποιήσετε, πρέπει να διακόψετε τον βρασμό όταν είναι ακόμη αρκετά al dente (2 ή και 3 λεπτά πριν τον συνιστώμενο χρόνο βρασμού). Καλόν είναι η διακοπή του βρασμού να γίνεται απότομα (ακαριαία) Αυτό δεν επιτυγχάνεται απλά με απόσυρση της κατσαρόλας από το μάτι. Όταν κρίνετε ότι η pasta έχει φθάσει στο επιθυμητό σημείο βρασμού, ρίξτε μέσα στη κατσαρόλα ένα ποτήρι κρύο νερό, αποσύρετέ την και σουρώστε. Θα διακόψει τον βρασμό ακαριαία.Μη περάσετε τα μακαρόνια κάτω από τρεχούμενο νερό. α) δεν έχετε τον χρόνο. Το “σωτάρισμα” μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο, πρέπει να γίνει όσο είναι ζεστά. β) θέλουμε να μείνουν με το άμυλό τους, δένουν καλύτερα τα αρώματα.Αφού θρυμματίσετε (εάν θρυμματίσετε) την πιπερίτσα, πλύνετε καλά τα χέρια σας, προσέχοντας να μην αγγίξετε τα μάτια σας γιατί... τα μακαρόνια θα τα φάνε οι υπόλοιποι, εσείς θα τρέχετε (και δεν θα φθάνετε).Θέλετε και μία πρόταση για κρασί; Ένα λευκό ξηρό Λημνιό, καλά δροσισμένο στο ψυγείο. ΜΕ ΤΙΤΛΟ"Μακαρόνια aglio olio peperoncino e acciughe" ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ Καλή όρεξη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

21 Minutes
4 άτομα
  1. 500 gr ζυμαρικά, τύπου spaghetti
  2. 3 σκελίδες σκόρδο
  3. τριμμένο τυρί parmigiano
  4. 1/2 ποτήρι κρασιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  5. 1 καυτερή πιπερίτσα (ή και 2, για τους... πολύ φίλους)
  6. 1 ματσάκι μαϊντανό
  7. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Όσο ετοιμάζεται η πάστα (Έτσι σοφοί που γίνατε, με τόση πείρα, ήδη θα το γνωρίζετε των μακαρονιών το σωστό το βράσιμο πως γίνεται), ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

  2. 2

    Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ρίχνουμε σε τηγάνι με άφθονο καυτό ελαιόλαδο, μαζί με την πιπερίτσα. Την πιπερίτσα μπορούμε να την ρίξουμε ολόκληρη και να την αφαιρέσουμε στη συνέχεια, ή να την θρυμματίσουμε, για γεύση πολύ πιο πικάντικη. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθύνουν

  3. 3

    Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και, καυτά όπως είναι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι, να ανακατευθεί και αυτός και να πάει παντού. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καεί, άρα δεν τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι πριν από τα μακαρόνια.

  5. 5

    Σερβίρουμε συνοδεύοντας τα αχνιστά μακαρόνια με τριμμένο τυρί parmigiano (για τους... μυστήριους που δεν κάνουν χωρίς τυρί).

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Μπράβo!!! Όλα τα λεφτά!!! Δευτέρα μεσημέρι θα φτιάξω τη συνταγή σου και θα σε μακαρίζω, αλλά ήδη έχω τη γεύση στο στόμα μου!!!

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens