κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρόνια με εύκολη λευκή σάλτσα σκόρδου
lolita
lolita @cook_8456607
Μενίδι,Ελλάδα

Απλή, γρήγορη και μοσχομυρωδάτη μακαρονάδα. Οσο διαρκεί το βράσιμο της μακαρονάδας ετοιμάζεται και η σάλτσα. Απλή, γρήγορη με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Την πρωτοέφαγα στην Ινδία, όσο και αν αυτό φαίνεται περιέργο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η προσθήκη λίγου άνιθου αλλάζει τελείως τη συνταγή και πάει πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
4 άτομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια
  2. Οτι τυρί τριμμένο σας αρέσει
  3. Για τη σάλτσα
  4. 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  5. 1 μικρή κρέμα γάλακτος ή μία μεγάλη κούπα ελαφρώς αραιωμένο γάλα εβαπορέ
  6. 2 κ.σ. βούτυρο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι κόκκινο και μαύρο φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια (για όσα λεπτά λέει η συσκευασία).

  2. 2

    Στο διπλανό μάτι, σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει, μαραίνουμε τα σκορδάκια.

  3. 3

    Πριν ροδίσουν τα σκόρδα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν στο τηγάνι.

  4. 4

    Εν τω μεταξύ έχουν βράσει τα μακαρόνια, τα οποία σουρώνουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

  5. 5

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την άσπρη σάλτσα σκόρδου, το τριμένο τυρί και ανακατεύουμε να πάει παντού.

  6. 6

    Αφού σερβίρουμε στο πιάτο τρίβουμε πιπεράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

loukoulos
loukoulos @cook_8466527
Την δοκιμάσαμε και άρεσε πολύ σ¨ολη την οικογενεια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ!!!
(διορθώθηκε)

Από

lolita
lolita @cook_8456607
στις
Μενίδι,Ελλάδα