Μακαρόνια με εύκολη λευκή σάλτσα σκόρδου
Απλή, γρήγορη και μοσχομυρωδάτη μακαρονάδα. Οσο διαρκεί το βράσιμο της μακαρονάδας ετοιμάζεται και η σάλτσα. Απλή, γρήγορη με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Την πρωτοέφαγα στην Ινδία, όσο και αν αυτό φαίνεται περιέργο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η προσθήκη λίγου άνιθου αλλάζει τελείως τη συνταγή και πάει πολύ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια (για όσα λεπτά λέει η συσκευασία).
-
2
Στο διπλανό μάτι, σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει, μαραίνουμε τα σκορδάκια.
-
3
Πριν ροδίσουν τα σκόρδα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν στο τηγάνι.
-
4
Εν τω μεταξύ έχουν βράσει τα μακαρόνια, τα οποία σουρώνουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
-
5
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την άσπρη σάλτσα σκόρδου, το τριμένο τυρί και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
6
Αφού σερβίρουμε στο πιάτο τρίβουμε πιπεράκι.
Σχόλια (20)