Μακαρόνια με καπνιστό σολομό και κρέμα γάλακτος
Μια ακριβούτσικη και παχυντική συνταγή. Νόστιμη αλλά όχι για κάθε μέρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν πρόσθετω αλάτι διότι ο καπνιστός σωλομός είναι αρκετά αλμυρός απο μόνος του. Ωστόσο αν θέλει κάποιος παραπάνω αλάτι πρέπει να προσέξει γιατί δεν αργεί να μετατραπεί το φαγητό σε θάλασσα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα λιγκουίνι. Λίγο πριν βράζουν κανονικά, τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα στραγγίζουμε προσθέτωντας κρύο νερό. Δηλαδή εάν οι οδηγίες λένε 8 λεπτά εμείς βράζουμε για 7 λεπτά.
-
2
Κόβουμε τον σωλομό σε λωρίδες ή κύβους (όχι πολύ μικρά κομμάτια)
-
3
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο, τα αφήνουμε για πολύ λίγο μόνο για να πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο.
-
4
Προσθέτουμε τον σωλομό και αμέσως την κρέμα γάλακτος.
-
5
Πρίν δέσει η κρέμα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
6
Τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή εστραγκόν και όσο πιπέρι θέλουμε.
Σχόλια (4)