Μαρία twin
Μαρία twin @cook_8519614
,Κύπρος

Βασιλικός, θυμάρι και ρίγανη! Τρία, είναι κατά τη γνώμη μου τα βασικά μυρωδικά που κάνουν τη σάλτα με τον κιμά να ξεχωρίζει! Δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας! Και αν θέλετε μία πιο υγιεινή σάλτσα, δοκιμάστε την με κιμά κοτόπουλου! Από γέυση σκίζει!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
  2. 1 κρεμμυδάκια ξερό ψιλοκομμένο
  3. 250 ml έτοιμο χυμό ντομάτας
  4. νερό (σχεδόν μισό ποτήρι)
  5. 2 κ.σ ελαιόλαδο
  6. 1 κ.γ ξερό βασιλικό
  7. 1 κ.γ ξερό θυμάρι
  8. 1 κ.γ ξερή ρίγανη
  9. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμυδάκι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο.

  2. 2

    Προσθέτουμε τμηματικά τον κιμά στην κατσαρόλα, προσπαθώντας να τον σπάζουμε σε μικρά κομματάκια με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.

  3. 3

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στον κιμά.

  4. 4

    Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Στο σημείο αυτό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό.

  5. 5

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά και το μαϊνταντό στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Ψήνουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί καλά ο ντοματοχυμός και να πήξει η σάλτσα.

  7. 7

    Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια που έχουμε βράσει και γαρνίρουμε με τρυμμένη αναρή (ξηρό τυρί, Κυπριακής προέλευσης) ή όποιο άλλο τυρί θέλετε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Στέλιος Καλογεράκης
Στέλιος Καλογεράκης @cook_24117926
Μήπως προσθέσατε τα μυρωδικά από την αρχή και γι' αυτό ίσως "βάρυνε " η γεύση

Από

Μαρία twin
Μαρία twin @cook_8519614
στις
,Κύπρος