κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και λιαστή ντομάτα

Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και λιαστή ντομάτα

alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679

Μία υπέροχη και διαφορετική σάλτσα για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τετράγωνο κουτάκι κρέμα γάλακτος. Τα τετράγωνα κουτιά έχουν πιο πηχτή κρέμα, ενώ τα πιο συνηθισμένα μακρόστενα, πιο ρευστή. Αν βάλετε την πηχτή, δε θα χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά βράσιμο. Την συνταγή την εμπνεύστηκε μια πολύ καλή μου φίλη πριν καιρό και τη διαδίδω γιατί πιστεύω πως θα ενθουσιάσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 άτομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια
  2. 1 πακέτο κρέμα γάλακτος (200ml)
  3. 1 πιπεριά πορτοκαλί
  4. 1 πιπεριά κίτρινη
  5. 10-12 λιαστές ντομάτες (από το βαζάκι)
  6. 3 κ.σ. λευκό κρασί
  7. 1 κ.σ. βούτυρο για το τσιγάρισμα
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια, ανάλογα τα γούστα. Προσωπικά τα προτιμώ al dente, δηλαδή να είναι ζωντανά και όχι λασπωμένα. Τα σουρώνουμε, δεν τα ξεπλένουμε με νερό, γιατί αλλιώς θα ξεπλυθεί και το πολύτιμο άμυλο που έρχεται και δένει με την εκάστοτε σάλτσα.

  2. 2

    Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια. Δεν ξεπλένουμε τις λιαστές ντομάτες, αλλά τις κόβουμε κατευθείαν όπως τις βγάζουμε από το βάζο τους.

  3. 3

    Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια πάντα φωτιά. Μετά από λίγο προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες. Με το που δούμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να έχουν μαλακώσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  4. 4

    Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5-10 λεπτά.

  5. 5

    Σβήνουμε και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα να πάει παντού.

  6. 6

    Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

  7. 7

    Η σάλτσα λογικά θα έχει πάρει χρωματάκι από τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα, θα είναι υπεροχα πηχτή και θα σπάει την μύτη. Είναι η καλύτερη μακαρονάδα που έχω γευτεί, δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

lisa17
lisa17 @cook_8468692
Απλή, γρήγορη και νόστιμη! Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο!

Από

alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679
στις