Μακαρόνια με πέταλα στο φούρνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Β.Καλλίδη.
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια κοντά (βίδες, πένες, φιογκάκια, κοφτό)
-
2 χωριάτικα λουκάνικα πέταλα
-
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
ντοματίνια κομμένα στη μέση
-
200-300 γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους
-
αλάτι - πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
2
Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα λουκάνικα, τις πιπεριές και το σκόρδο. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά αφαιρούμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.....ΠΡΟΣΟΧΗ στο αλάτι.
-
3
Βάζουμε σε πύλινο τα μακαρόνια, τα λουκάνικα με τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το κασέρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
-
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20΄.
Σχόλια (6)