Μακαρόνια με τόνο

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
9 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ευκολή και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Όσοι την έχουν δοκιμάσει τους άρεσε πάρα πολύ.

Μακαρόνια με τόνο
photo: ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ.

Συνταγή από:

eygenia_giwrgos

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια ή πένες
  • 1 τονο σε νερό ή λάδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φρέσκιες τομάτες
  • 1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μαργαρίνη
  • 1 κύβο κνορ (λαχανικών)
  • τυρί κίτρινο τις αρεσκείας σας ή παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιολάδο.
  2. Αφού πάρουν χρώμα ρίχνω τις τριμμένες φρέσκιες τομάτες.
  3. Στην συνέχεια ρίχνω τον κύβο κνορ, το πούμαρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύω.
  4. Ύστερα προσθέτω 3 ποτήρια νερό.
  5. Αφήνω σε μέτρια φωτια για περίπου μισή ώρα.
  6. Μόλις η σάλτσα πιεί τα νερά τις κατεβάζω την κατσαρόλα απο την φωτία.
  7. Σε μιά μεγάλη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια ή τις πένες για περιπού 15 λεπτα και προσθέτω αλάτι.
  8. Τα σουρώνω και στην ίδια κατσαρόλα τα καίω με μία κουταλιά της σούπας μαργαρίνη.
  9. Αφού σερβίρω τα μακαρόνια μαζί με την σάλτσα από πάνω ρίχνω μπόλικο κίτρινο τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή σας όρεξη...

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από gourme26, 10-11-12  
    Πότε μπαίνει ο τόνος? Δεν κατάλαβα...
    #
    Σχόλιο από Vai, 10-11-12  
    Βαλε τον στην κατσαρολα με τα βρασμενα μακαρονια ισα ισα να παρει ζεστασια απο εκεινα με σβησμενο το ματι φυσικα.Αν τον ριξεις στη σαλτσα που κοχλαζει ,θα μυρισει κακη ψαριλα ολη η μακαροναδα!Αυτη φτιαχνω κι εγω χρονια τωρα γι αυτο και βαθμολογω επαξια με 5 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 12-11-12  
    Κάπως έτσι φτιάχνω και εγώ την σάλτσα τόνου, βέβαια δεν χρησιμοποιώ ποτέ κύβο knorr και προσθέτω 2-3 μπαχάρια που δίνουν πολύ ωραία γεύση και καμιά φορά και ψιλοκομμένες ελιές που ταιριάζουν πολύ
    #
    Σχόλιο από tahitian, 16-11-12  
    Συμφωνω,κι εγω βαζω ελιες ακομα και καλαμποκι μπορεις να βαλεις να φερνει στο πιο μεξικανικο
    #
    Σχόλιο από marymyt, 17-1-13  
    Γρηγορη και καλη συνταγη
    #
    Σχόλιο από edessaia, 17-12-13  
    Πολύ καλή μακαρονάδα!Εγώ βάζω τον τόνο μέσα στην σάλτσα στο΄τέλος και περιχύνω τα μακαρόνια!Παίρνει θαλασσινή μυρωδιά!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 18-1-14  
    Ωραιότατα!
    #
    Σχόλιο από konne, 25-2-14  
    Τη δοκιμάσαμε και τη λατρέψαμε!
    #
    Σχόλιο από christinaxs, 7-8-14  
    εύκολη-γρήγορη-οικονομική και κυρίως πεντανόστιμη συνταγή! όποιος δεν τη δοκιμάσει θα χάσει!
    #
    Σχόλιο από despinal, 17-3-16  
    Πεντανόστιμη συνταγή! Έβαλα και εγώ τον τόνο στη σάλτσα αφού την έκλεισα και δεν μύρισε ψαρίλα, πρόσθεσα και λίγο άνιθο ξερό.
    #
    Σχόλιο από elpin, 12-4-16  
    Εξαιρετικη !!Την φτιάχνω συνέχεια !!!

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Vai, 10-11-12  
    Βαλε τον στην κατσαρολα με τα βρασμενα μακαρονια ισα ισα να παρει ζεστασια απο εκεινα με σβησμενο το ματι φυσικα.Αν τον ριξεις στη σαλτσα που κοχλαζει ,θα μυρισει κακη ψαριλα ολη η μακαροναδα!Αυτη φτιαχνω κι εγω χρονια τωρα γι αυτο και βαθμολογω επαξια με 5 πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 12-11-12  
    Κάπως έτσι φτιάχνω και εγώ την σάλτσα τόνου, βέβαια δεν χρησιμοποιώ ποτέ κύβο knorr και προσθέτω 2-3 μπαχάρια που δίνουν πολύ ωραία γεύση και καμιά φορά και ψιλοκομμένες ελιές που ταιριάζουν πολύ
    #
    Σχόλιο από tahitian, 16-11-12  
    Συμφωνω,κι εγω βαζω ελιες ακομα και καλαμποκι μπορεις να βαλεις να φερνει στο πιο μεξικανικο
    #
    Σχόλιο από marymyt, 17-1-13  
    Γρηγορη και καλη συνταγη
    #
    Σχόλιο από edessaia, 17-12-13  
    Πολύ καλή μακαρονάδα!Εγώ βάζω τον τόνο μέσα στην σάλτσα στο΄τέλος και περιχύνω τα μακαρόνια!Παίρνει θαλασσινή μυρωδιά!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 18-1-14  
    Ωραιότατα!
    #
    Σχόλιο από konne, 25-2-14  
    Τη δοκιμάσαμε και τη λατρέψαμε!
    #
    Σχόλιο από christinaxs, 7-8-14  
    εύκολη-γρήγορη-οικονομική και κυρίως πεντανόστιμη συνταγή! όποιος δεν τη δοκιμάσει θα χάσει!
    #
    Σχόλιο από despinal, 17-3-16  
    Πεντανόστιμη συνταγή! Έβαλα και εγώ τον τόνο στη σάλτσα αφού την έκλεισα και δεν μύρισε ψαρίλα, πρόσθεσα και λίγο άνιθο ξερό.
    #
    Σχόλιο από elpin, 12-4-16  
    Εξαιρετικη !!Την φτιάχνω συνέχεια !!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από gourme26, 10-11-12  
    Πότε μπαίνει ο τόνος? Δεν κατάλαβα...

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...
    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της stachd
    Δοκιμασμενες συνταγες
    Ένα βιβλίο 117 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της stachd
    ζυμαρικα
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της giouli_b
    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania