Μακαρόνια μπλούμ
Δεν ξέρω αν είναι κυπριακή συνταγή, πάντως εγω την θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρόνια στην Κύπρο πριν ακόμα γίνουν της μόδας ολα τα ζυμαρικά στις διαφορετικές εκδόσεις τους και ειδικά θυμάμαι εκείνο το ζουμάκι που έμενε στο τέλος μέσα στο πιάτο και στην κυριολεξία το σκουπίζαμε με το ψωμί μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε το με οποιο τυρί θέλετε αλλα ενα απο τα μυστικά είναι το χαλούμι!Αααααααααα και κάτι ακόμα, οταν σερβίρετε τα μακαρόνια μην προσπαθήσετε να "στραγγίξετε" το ζουμί, αφήστε να "μπει" στο πιάτο σας και μετά στραγγίξτε το εσεις με το ψωμάκι σας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο.
-
2
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα νερό και βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει.
-
3
Κάθε τόσο το ξαφρίζουμε γιατι απ΄όσο ξέρουμε βγάζει το κατι τις του.
-
4
Αφου βράσει και δούμε οτι είναι έτοιμο το βγάζουμε απο την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.
-
5
Αλατίζουμε το βρασμένο μας νερό και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
-
6
Βράζουμε κατα προτίμηση ανάλογα με το πόσο al-dente τα θέλουμε, αν και σε αυτη την συνταγή δεν θα παραμείνουν al-dente γιατι θα μείνουν μέσα στο βραστό ζουμί μας.
-
7
Σ΄ενα βαθύ πιάτο σερβίρετε τα μακαρόνια με μια πηρούνα, κοτόπουλο και χαλούμι τριμμένο!!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)