truelucky
truelucky @cook_8470038
hrakleio,ellada

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να εντυπωσιάσετε με ατομικά πήλινα τους καλεσμένους με μια ξεχωριστή μακαρονάδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια fusilli κατά προτίμηση (ή πέννες ή farfale)
  2. 1/2 παριζάκι γαλοπούλας με χαμηλά λιπαρά
  3. Λίγο ελαιόλαδο
  4. Αλάτι
  5. 5 τομάτες φρέσκες
  6. Λίγο πελτέ
  7. 6 μικρά ατομικά πήλινα σκεύη
  8. 1 κουτί τυρί gouda

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά βράζετε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι στο μισό χρόνο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.

  2. 2

    Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

  3. 3

    Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα και τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.

  4. 4

    Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και τα καρότα ξυσμένα στο ίδιο μπολ.

  5. 5

    Όλα τα συστατικά του μπολ τα τσιγαρίζετε με ελάχιστο λάδι για πολύ λίγο.

  6. 6

    Σε ένα άλλο μπολ ξύνετε τις τομάτες αφού τις έχετε πρώτα ξεφλουδίσει και προσθέτετε και μια κουταλιά πελτέ για να δώσει περισσότερο χρώμα.

  7. 7

    Παίρνετε όλα τα παραπάνω συστατικά, τα ανακατεύετε και τα μοιράζετε στα πήλινα μπολάκια. Στο τέλος ρίχνετε πάνω από κάθε μπολ άφθονο τυρί ώστε να καλύψει την επιφάνεια.

  8. 8

    Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

martha2
martha2 @cook_8455711
Μμμμ...πάντρεμα λαχανικών με ζυμαρικά, το καλύτερο μας...Να σε ρωτήσω κάτι πρίν το φτιάξω. Όταν ανακατέψουμε τη σάλτσα ντομάτας με τα λαχανικά κ τα ζυμαρικά, το μίγμα θα είναι αρκετά νερουλό? Το ρωτώ γιατί άλλες ντομάτες είναι αρκετά ζουμερές και άλλες όχι. Ευχαριστώ.

Από

truelucky
truelucky @cook_8470038
στις
hrakleio,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα