Μακαρόνια στο πήλινο
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να εντυπωσιάσετε με ατομικά πήλινα τους καλεσμένους με μια ξεχωριστή μακαρονάδα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράζετε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι στο μισό χρόνο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
-
2
Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
-
3
Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα και τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
-
4
Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και τα καρότα ξυσμένα στο ίδιο μπολ.
-
5
Όλα τα συστατικά του μπολ τα τσιγαρίζετε με ελάχιστο λάδι για πολύ λίγο.
-
6
Σε ένα άλλο μπολ ξύνετε τις τομάτες αφού τις έχετε πρώτα ξεφλουδίσει και προσθέτετε και μια κουταλιά πελτέ για να δώσει περισσότερο χρώμα.
-
7
Παίρνετε όλα τα παραπάνω συστατικά, τα ανακατεύετε και τα μοιράζετε στα πήλινα μπολάκια. Στο τέλος ρίχνετε πάνω από κάθε μπολ άφθονο τυρί ώστε να καλύψει την επιφάνεια.
-
8
Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά.
Σχόλια (6)