κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρονόπιτα με κιμά
ΦωτεινήΣ18
ΦωτεινήΣ18 @cook_8485879
,ΕΛΛΑΔΑ

Πεντανόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλύτερα αν ξέρετε να ανοίγετε δικό σας φύλλο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως πχ φέτα. Ελπίζω να σας αρέσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  2. 2 κούπες τριμμένη μαλακιά γραβιέρα
  3. 2 κούπες μπεσαμέλ
  4. 3 πράσα ( μόνο το άσπρο μέρος)
  5. 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  6. 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  7. 2 κ.σούπας κέτσαπ
  8. 1/2 κ.γλυκού μπαχάρι
  9. 1 1/4 κούπας χυμό ντομάτας
  10. αλάτι , πιπέρι
  11. 7 φύλλα κρούστας
  12. λίγο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε το μισό τυρί και τη μισή μπεσαμέλ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Σοτάρουμε στο λάδι το πράσο και τον κιμά.

  3. 3

    Ρίχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι και τα βράζουμε.

  4. 4

    Όταν κρυώσει ρίχνουμε στον κιμά το υπόλοιπο τυρί και τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε τα φύλλα βουτυρώνοντας εναλάξ. (τα φύλλα να προεξέχουν από όλες τις μεριές του ταψιού)

  6. 6

    Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, από πάνω τον κιμά και μετά τα άλλα μισά μακαρόνια.

  7. 7

    Διπλώνουμε τα φύλλα από πάνω και τα αλείφουμε με βούτυρο.

  8. 8

    Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Από

ΦωτεινήΣ18
ΦωτεινήΣ18 @cook_8485879
στις
,ΕΛΛΑΔΑ