Μακαρονόπιτα τυριών με πέννες και καπνιστό μπέικον
Υλικά
-
1 πακέτο έτοιμης σφολιάτας
-
100 γρ. μαργαρίνη σοφτ
-
500 γρ. πέννες έτοιμες βρασμένες
-
160 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-
200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
-
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
-
160 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη
-
500 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
-
3 αυγά χτυπημένα
-
5 κουτ. σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
-
2
Βράζουμε τις πέννες και τις στραγγίζουμε.
-
3
Τρίβουμε τα τυριά και ψιλοκόβουμε το μπέικον και την πιπεριά.
-
4
Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ.
-
5
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με μαργαρίνη και τοποθετούμε μέσα σε αυτό το φύλλο σφολιάτας προσεκτικά, ώστε τα πλαϊνά του ταψιού να είναι καλυμμένα με σφολιάτα.
-
6
Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια.
-
7
Σοτάρουμε το μπέικον και την πιπεριά στην υπόλοιπη ποσότητα της μαργαρίνης.
-
8
Ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες, το σοταρισμένο μπέικον με την πιπεριά, τα μισά τυριά και το μίγμα της κρέμας γάλακτος με το αλατοπίπερο σε μια λεκάνη.
-
9
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά στη σφολιάτα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
-
10
Πασπαλίζουμε τις πέννες με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μακαρονόπιτα και να κάνει κρούστα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)