Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 πακέτο έτοιμης σφολιάτας
  2. 100 γρ. μαργαρίνη σοφτ
  3. 500 γρ. πέννες έτοιμες βρασμένες
  4. 160 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  5. 200 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  6. 200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  7. 160 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  8. 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη
  9. 500 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  10. 3 αυγά χτυπημένα
  11. 5 κουτ. σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
  12. ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

  2. 2

    Βράζουμε τις πέννες και τις στραγγίζουμε.

  3. 3

    Τρίβουμε τα τυριά και ψιλοκόβουμε το μπέικον και την πιπεριά.

  4. 4

    Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ.

  5. 5

    Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με μαργαρίνη και τοποθετούμε μέσα σε αυτό το φύλλο σφολιάτας προσεκτικά, ώστε τα πλαϊνά του ταψιού να είναι καλυμμένα με σφολιάτα.

  6. 6

    Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια.

  7. 7

    Σοτάρουμε το μπέικον και την πιπεριά στην υπόλοιπη ποσότητα της μαργαρίνης.

  8. 8

    Ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες, το σοταρισμένο μπέικον με την πιπεριά, τα μισά τυριά και το μίγμα της κρέμας γάλακτος με το αλατοπίπερο σε μια λεκάνη.

  9. 9

    Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά στη σφολιάτα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε τις πέννες με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μακαρονόπιτα και να κάνει κρούστα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

maria v.
maria v. @mariav_1977
Πραγματικά πολύ καλή!! Είναι κάτι μεταξύ πίτας και σουφλέ ζυμαρικών. Την έψησα γύρω στα 40 λεπτά επειδή φοβήθηκα μήπως δεν ψηθεί καλά η σφολιάτα και το τελευταίο δεκάλεπτο είχα μόνο κάτω αντίσταση. Τελικά έγινε τραγανή χωρίς να μου ξεροψηθεί από πάνω.

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα