Μακαρονοσαλάτα με τόνο 2
Την έφτιαξα όσο πιο light μπορούσα...
Υλικά
-
250 γρ. ριγκατόνι
-
1 κούπα καλαμπόκι
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
-
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
-
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
-
100 γρ. κασέρι light κομμένο σε κύβους
-
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
-
200 γρ. γιαούρτι 0%
-
200 γρ. ανθότυρο
-
100 γρ. cottage cheese
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
4 κ.σ. ξύδι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
2
Βράζουμε το κατεψυγμένο καλαμπόκι σύμφωνα με τις οδηγίες, το σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά μας και το κασέρι. Από τη ντομάτα αφαιρούμε τους σπόρους, γιατί θα βγάλουν υγρά.
-
4
Σε μια λεκανίτσα αναμειγνύουμε όλα τα προαναφερθέντα υλικά μαζί και τον τόνο.
-
5
Έπειτα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Τρίβουμε το ανθότυρο και προσθέτουμε το γιαούρτι, το cottage cheese, τη μουστάρδα, το ξύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη λεκανίτσα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
-
7
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να είναι δροσερή.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια