κύρια φωτογραφία συνταγής Μακαρονοσαλάτα πολύχρωμη με σπιτική μαγιονέζα..
mariav3k
mariav3k @1706mv
,trikala

Η αγαπημένη μου σαλάτα για γιορτές και γεννέθλια, σαν συνοδευτικό με όλα τα υπόλοιπα πιάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε χρόνο βάλτε μαγιονέζα του εμπορίου...είναι εξίσου νόστιμη.Το πολύχρωμη αναφέρετε στα τρία χρώματα του σβάν,του αγγουριού και του καλαμποκιού...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 250 γρ πέννες
  2. 250 γρ αχιβάδα (είδος μακαρονιού)
  3. 500 γρ κονσέρβα καλαμπόκι
  4. 1 αγγούρι μεσαίο μεγεθος
  5. 3-4 κουταλιέσ της σούπας μαγιονέζα
  6. Υλικά για σπιτική μαγιονέζα
  7. 2 αυγα
  8. 1 κουταλάκι σούπας ξύδι
  9. 1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
  10. 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
  11. λιγη ζαχαρη
  12. 0.5 χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε λίγο αλάτι.

  2. 2

    Αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατέβουμε καλά.

  3. 3

    Καθώς βράζουν τα μακαρόνια,κόβουμε το σβάν σε μικρά κυβάκια,το αγγούρι σε ροδέλες ελάχιστα χοντρές και αποστραγγίζουμε το καλαμπόκι απο τα υγρά του.

  4. 4

    Κατεβάζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυωσουν για 5'.

  5. 5

    Για τη σπιτική μαγιονέζα, χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν ενα μείγμα.

  6. 6

    Προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο με συνέχη ροή ώσπου να τελειώσει το λάδι.

  7. 7

    Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.

  8. 8

    Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα υπόλοιπα συστατικά και προσθέτουμε την μαγιονέζα,ανακατέβουμε καλα να πάει παντού η μαγιονέζα.(μπορούμε να προσθέσουμε και 1 ακόμη κουτάλι μαγιονέζα ανάλογα με την ποσότητα τών μακαρονιών.

  9. 9

    Τα βάζουμε στο ψυγέιο γίνεται πιο δροσερή...

Αντιδράσεις

Σχόλια

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
Ο τρόπος που την κάνω είναι πολύ κοντα στον δικό σου, δεν χρησιμοποιώ αγγούρι και χρησιμοποιώ 250 γρ.κατεψυγμένα λαχανικά και 250 καλαμποκι γλυκό κονσέρβα, τα λαχανικά τα βάζω να βράσουν με τα μακαρόνια 5 λεπτά πρίν γίνουν, βάζω και περίπου 200 γρ. τριμμένο γκούντα, θεωρώ βασικό συστατικό το swan γιατί μόνο αυτό δίνει τη τόσο έντονη γεύση του αλλαντικού, τη μαγιονέζα την κάνω όπως εσύ ανακατεύω και στολίζω με ντοματίνια για την αντίθεση στα χρώματα

Από

mariav3k
mariav3k @1706mv
στις
,trikala