λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα έξι φύλλα είναι για μεγάλο ταψί, όπως είναι αυτό του φούρνου. Για μικρότερο ταψί ανοίξτε 8 φύλλα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

56 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 1 κιλό αλεύρι για πίτες
  3. 1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  4. 2 κ. σ. ξύδι
  5. Νερό όσο πάρει
  6. Για τη γέμιση
  7. 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  8. 3 πράσα
  9. 1 κρεμμύδι
  10. αλατι πιπέρι
  11. 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε

  2. 2

    Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος με λίγο νερό και τα μαραίνουμε

  3. 3

    Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι

  4. 4

    Προσθέτουμε το κιμά, αφήνουμε να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε

  5. 5

    Τ΄ανακατεύουμε και τ΄αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά

  6. 6

    Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και 1 κ.γλ. αλάτι

  7. 7

    Ζυμώνουμε ξεκινώντας μ΄ένα ποτήρι νερό και ανάλογα ρίχνουμε μέχρι το ζυμάρι να είναι εύπλαστο

  8. 8

    Χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια

  9. 9

    Τ΄αλευρώνουμε και ανοίγουμε έξι φύλλα

  10. 10

    Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα τρία πρώτα φύλλα, λαδωνοντας τα με μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο

  11. 11

    Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα

  12. 12

    Το τελευταίο το λαδώνουμε και από πάνω

  13. 13

    Χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

irinimaria
irinimaria @cook_8504629
OTAN ΛΕΤΕ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ ΠΟΣΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ?ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕ ΤΙΣ ΖΥΜΕΣ

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις