Μαλακά μπισκότα με βερίκοκο
Είναι μαλακά μπισκοτάκια που γίνονται πολύ εύκολα και θα συνοδεύσουν γευστικά τον καφέ ή το ρόφημά σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πεντανόστιμα....θα τα λατρέψετε!
Υλικά
-
200 γρ μαλακό βούτυρο
-
320 γρ ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε καλά το βούτυρο, τους κρόκους και τη ζάχαρη να ασπρίσουν.Ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώστε μια ζύμη αφράτη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
-
2
Πλάστε μικρά μπαλάκια σχηματίστε κοιλότητες στη μέση με τη βοήθεια του αντίχειρά σας. Στη συνέχεια γεμίστε τις με μαρμελάδα βερίκοκο.
-
3
Με ένα πινέλο αλείψτε τα μπισκότα με λίγο ασπράδι αυγού. Αραδιάστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολα.
-
4
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου(ίσως και λίγο περισσότερο, θα τα δείτε να ροδοκοκκινίζουν). Τέλος πασπαλίστε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη λίγο πριν τα σερβίρετε.
Σχόλια (12)