johnpapas
johnpapas @cook_8456815
πετρουπολη,ελλαδα

Πολύ μαλακά, αφράτα και νόστιμα ψωμάκια για χάμπουρκερ ή σάντουιτς, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από έναν φίλο! Το να είναι χλιαρά τα υλικά μας που θα μπει η μαγιά, βοηθάει στο καλό φούσκωμα της ζύμης! Επίσης το σκέπασμα με μια πετσέτα τα κάνει πιο μαλακά!Τα υλικά βγάζουν περίπου 10 - 12 ψωμάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
12 ψωμάκια
  1. 1,5 φλυτζάνι χλιαρό γάλα 3,5% λιπαρά
  2. 60 γραμ βούτυρο λιωμένο
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  5. 1 κ.γ. αλάτι
  6. 500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1 αυγό για επάλειψη
  8. σουσάμι για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και την μαγιά σε ένα μπολ και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να αφρίσει.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.  Αφού αφρίσει η μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε 5-6 λεπτά, η ζύμη κολλάει στα χέρια αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.

  3. 3

    Το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει πρώτα και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με ζελατίνα να φουσκώσει για περίπου μία ώρα!

  4. 4

    Όταν φουσκώσει, λαδώνουμε τα χέρια μας το ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε ή στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουρκερ ή μακρόστενα (όπως έκανα εγώ στη φωτό) για σάντουιτς, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και τα σκεπάζουμε με ζελατίνα.  Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για μια ώρα.

  5. 5

    Όταν φουσκώσουν, τα περνάμε σιγά σιγά με ένα πινέλο με το αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει μαζί με 2-3 κουταλιές του γλυκού νερό.  Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά.

  6. 6

    Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

karakonstantakis
karakonstantakis @cook_8521605
τα έχω φτιάξει αρκετές φορές και πάντα είναι το ίδιο πεντανόστιμα !!

Από

johnpapas
johnpapas @cook_8456815
στις
πετρουπολη,ελλαδα