Μαλακά ψωμάκια για χάμπουρκερ ή σάντουιτς
Πολύ μαλακά, αφράτα και νόστιμα ψωμάκια για χάμπουρκερ ή σάντουιτς, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από έναν φίλο! Το να είναι χλιαρά τα υλικά μας που θα μπει η μαγιά, βοηθάει στο καλό φούσκωμα της ζύμης! Επίσης το σκέπασμα με μια πετσέτα τα κάνει πιο μαλακά!Τα υλικά βγάζουν περίπου 10 - 12 ψωμάκια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και την μαγιά σε ένα μπολ και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
-
2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Αφού αφρίσει η μαγιά, την προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε 5-6 λεπτά, η ζύμη κολλάει στα χέρια αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
-
3
Το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει πρώτα και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με ζελατίνα να φουσκώσει για περίπου μία ώρα!
-
4
Όταν φουσκώσει, λαδώνουμε τα χέρια μας το ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε ή στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουρκερ ή μακρόστενα (όπως έκανα εγώ στη φωτό) για σάντουιτς, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και τα σκεπάζουμε με ζελατίνα. Αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για μια ώρα.
-
5
Όταν φουσκώσουν, τα περνάμε σιγά σιγά με ένα πινέλο με το αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει μαζί με 2-3 κουταλιές του γλυκού νερό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά.
-
6
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν!!
Σχόλια (2)