Μαλακά σοκολατένια μπισκότα τύπου soft kings
Μαλακά σοκολατένια μπισκότα, τύπου soft kings.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην φοβηθείτε να τα πλάσετε σε μπαλίτσες. Αυτά θα απλωθούν στο ψήσιμο αρκετά μόνα τους. Τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά και πεντανόστιμα.
Υλικά
-
115 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
60 γρ. καστανή ζάχαρη
-
1 μεγάλο αυγό
-
1 κουταλιά βανίλια
-
125 γρ. αλεύρι
-
53 γρ κακάο
-
1 κουταλιά σόδα μαγειρική
-
1/8 κουτ. αλάτι
-
30 ml γάλα
-
225 γρ. σοκολατένια chips
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) για ένα λεπτό σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο.
-
3
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
-
4
Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
-
5
Έπειτα προσθέτουμε σε τρεις δόσεις τα στερεά μέσα στο μπωλ με τα υγρά. Ανακατεύουμε μέχρι να σκληρύνει η ζύμη.
-
6
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και τα σοκολατένια chips και ανακατεύουμε.
-
7
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα, για να μπορούμε μετά να τη πλάσουμε. Τα πλάθουμε σαν μπαλίτσες μεγαλύτερα από ένα τρουφάκι (σαν 1.5 τρουφάκι) και προσθέτουμε 2,3 σοκολατένια chips από πάνω.
-
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα δείχνουν σαν μην έχουν ψηθεί καλά αλλά είναι εντελώς ψημένα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν για 10-15
-
9
Καλή όρεξη!
-
10
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια