Μαλακή τυρόπιτα με κρέμα τυριού
Επειδή μ' αρέσει η τυρόπιτα με μαλακά τυριά, πάντα δυσκολευόμουν να φάω την κλασική. Γι' αυτό μια μέρα αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου τυρόπιτα όπως θέλω εγώ. Πειραματίστηκα και βγήκε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Ελπίζω να αρέσει και σ' εσάς!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν την πίτα την κάνετε με δικό σας φύλλο, μπορείτε να βάλετε φιλαδέλφεια, εκτός από το πρωτελευταίο φύλλο, σε όλες τις άκρες των φύλλων και να τις γυρίσετε φτιάχνοντας έναν πεντανόστιμο κόθρο γεμάτο με φιλαδέλφεια. Να μην ξεχνάτε τα έτοιμα φύλλα κρούστας να τα λαδώνετε περισσότερο από ότι αυτά που φτιάχνετε με τα χεράκια σας. Επίσης στο τελευταίο φύλλο που βάζουμε και κλείνουμε την πίτα μαζί με λαδάκι και τριμμένη φέτα να ρίξετε και λίγο νεράκι γιατί γίνεται με το ψήσιμο πιό τραγανό το εξωτερικό φύλλο (μυστικό της Βέφας). Καλή όρεξη!!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα τυριά (φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα, gouda) μαζί με τα δύο αυγά και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
-
2
Λαδώνουμε το ταψί μας (μετρίου μεγέθους) και τοποθετούμε τα τρία πρώτα φύλλα διαδοχικά, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
-
3
Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα τυριών επάνω στα φύλλα και το απλώνουμε καλά με το χέρι μας για να καλύψει όλη την επιφάνεια.
-
4
Έπειτα τοποθετούμε τα επόμενα δύο φύλλα και ενδιάμεσα τα λαδώνουμε.
-
5
Παίρνουμε το τυρί κρέμα και το απλώνουμε προσεκτικά με τα δάχτυλά μας,για να μην κοπεί, σε όλο το επάνω φύλλο.
-
6
Τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο κρούστας επάνω από αυτό που έχουμε αλείψει το φιλαδέλφεια.
-
7
Τέλος λαδώνουμε λιγο το τελευταίο φύλλο και τρίβουμε επάνω το υπόλοιπο κομμάτι φέτας που έχουμε.
Σχόλια
Προσοχη το φιλαδελφεια να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου για να απλωνεται με το χερι σας σαν κρεμα. Επίσης αυτη τη φορα έκανα την τυροπιτα ως εξης: εβαλα τρια φυλλα κατω τη μιση γεμιση, ενα φυλλο, την αλλη μιση γεμιση, ακομα ενα φυλλο οπου απλωσα το φυλαδελφεια και το τελευταιο φυλλο. Ειναι πιο ωραια με αυτον τον τροπο για εμενα.