Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  3. 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  4. 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  5. 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  6. αρκετό ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Bάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι μαζί με το ελαιόλαδο και το τρίβουμε αρκετά με τις παλάμες μας. Προσθέτουμε τη μαγιά, που έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό.

  2. 2

    Zυμώνουμε, λαδώνοντας κάθε τόσο τα χέρια μας, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.

  3. 3

    Κατόπιν, κόβουμε μικρές ποσότητες από το ζυμάρι και πλάθουμε μικρά λεπτά κορδόνια, τα οποία τα ρίχνουμε διπλωμένα σε «θηλιές» μέσα σε κατσαρόλα με αρκετό καυτό λάδι.

  4. 4

    Tηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Tρώγονται ζεστά ή κρύα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Κάτι σε τηγανίτα μου βγήκε,λαλάγγι πάντως που ξέρω εγώ στην Καλαμάτα σίγουρα δεν βγήκε.Μπορεί στην Μάνη να γίνονται ετσι,εμένα όμως δεν μου θύμισε αυτό που περίμενα,δεν πήγε πάντως χαμένο,το φάγαμε γιά τηγανίτες

Από

tzeni.k
tzeni.k @cook_8509650
στις
Peiraiá, Attiki, Greece