Μανιταράκια με κρεμμύδια
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να φροντίσουμε το φαγητό μας να έχει πάντα λίγο ζουμάκι. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
30-40 μανιταράκια (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και περισσότερα)
-
5 κρεμμύδια μεγάλα
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
3/4 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
-
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
-
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιταράκια μας σε λωρίδες χοντρές.
-
2
Βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
-
3
Μετά προσθέτουμε και τα μανιταράκια, το μισό κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
-
4
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το φαγητό μας για πέντε με έξι λεπτά και προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι, νερό και κρασί και το αφήνουμε να ψηθεί καλά.
-
5
Προσοχή μη λείψουν τα υγρά του. Αν τραβήξει τα ζουμιά του τότε πολύ πιθανόν να καεί (πρέπει να έχει λίγο ζουμί) έτσι προσθέτουμε ακόμα λίγο κρασί. Συνοδεύεται με πατάτες πουρέ ή ρύζι.
Σχόλια (5)