Μανιτάρια α λα κρεμ σαν εστιατορίου

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
Λίνα ❤
Λίνα ❤ @aribeth
Θεσσαλονίκη

Ένα πανεύκολο συνοδευτικό για σνίτσελ, κάθε είδους ψητό στα κάρβουνα, πατάτες τηγανιτές, καλαμαράκια τηγανητά ή ακόμα και στα μακαρόνια. Θυμίζει πάρα πολύ τις σάλτσες α λα κρεμ που τρώμε στα εστιατόρια και πάντα αναρωτιόμουν πως τις φτιάχνουν. Το πιο κοντινό γευστικά πιστεύω είναι αυτό. Καλή μας όρεξη !

Λίγα μυστικά ακόμα

Το τηγάνι δεν το έχω σε υψηλή φωτιά, συνήθως στο 2 το βάζω. Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι στην σάλτσα γιατί η soy sauce είναι αλμυρή από μόνη της. Προτιμώ πάντα φρέσκα μανιτάρια γιατί τα κονσέρβας τα θεωρώ απαίσια στη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
1 πιάτο
  1. 3 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια λευκά (Agaricus)
  2. 1 κουτί κρέμα γάλακτος (μικρή των 200ml)
  3. 1 κουταλιά σούπας Soy Sauce (την light της Blue Dragon)
  4. λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, χοντρές ή λεπτές, όπως αρέσει στον καθένα.

  2. 2

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι (1 κουταλιά σούπας λογικά φτάνει) και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα κομμένα μας μανιτάρια και τα ανακατεύουμε στο τηγάνι έως ότου μαραθούν.

  4. 4

    Ρίχνουμε την soy sauce και ανακατεύουμε τα μανιτάρια για μισό λεπτό.

  5. 5

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα ανακατεύοντας περιοδικά.

  7. 7

    Όταν μας ικανοποιήσει στην υφή της η σάλτσα είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

Λίνα ❤
στις
Θεσσαλονίκη
Amateur cook and photographer, gamer when time permits
Δες περισσότερα