Μανιτάρια α λα κρεμ σαν εστιατορίου
Ένα πανεύκολο συνοδευτικό για σνίτσελ, κάθε είδους ψητό στα κάρβουνα, πατάτες τηγανιτές, καλαμαράκια τηγανητά ή ακόμα και στα μακαρόνια. Θυμίζει πάρα πολύ τις σάλτσες α λα κρεμ που τρώμε στα εστιατόρια και πάντα αναρωτιόμουν πως τις φτιάχνουν. Το πιο κοντινό γευστικά πιστεύω είναι αυτό. Καλή μας όρεξη !
Λίγα μυστικά ακόμα
Το τηγάνι δεν το έχω σε υψηλή φωτιά, συνήθως στο 2 το βάζω. Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι στην σάλτσα γιατί η soy sauce είναι αλμυρή από μόνη της. Προτιμώ πάντα φρέσκα μανιτάρια γιατί τα κονσέρβας τα θεωρώ απαίσια στη γεύση.
Υλικά
-
3 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια λευκά (Agaricus)
-
1 κουτί κρέμα γάλακτος (μικρή των 200ml)
-
1 κουταλιά σούπας Soy Sauce (την light της Blue Dragon)
-
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, χοντρές ή λεπτές, όπως αρέσει στον καθένα.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι (1 κουταλιά σούπας λογικά φτάνει) και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
-
3
Ρίχνουμε τα κομμένα μας μανιτάρια και τα ανακατεύουμε στο τηγάνι έως ότου μαραθούν.
-
4
Ρίχνουμε την soy sauce και ανακατεύουμε τα μανιτάρια για μισό λεπτό.
-
5
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
-
6
Αφήνουμε να πήξει η σάλτσα ανακατεύοντας περιοδικά.
-
7
Όταν μας ικανοποιήσει στην υφή της η σάλτσα είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
Σχόλια (2)