Μανιτάρια αλα κρεμ 5
Είναι μια πασίγνωστη σάλτσα που την χρησιμοπούμαι σε άσπρα κυριώς κρέατα και σε μακαρονάδες ή μπορούμε να την σερβιρούμε και σαν ορεκτικό. Είναι μια από τις νόστιμες σάλτσες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στον γλυκάνισο, όχι πολύ, γιατι μετά δεν θα έχει καλη γεύση.Τη σάλτσα αυτήν την ξέρετε όλοι, αλλά το κρασί το άσπρο, το κονιάκ και ο γλυκάνισος κάνουν μια γεύση πολύ ωραία! Καλή σας επιτυχία απο τον Μίστερ σέφ.
Υλικά
-
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
-
2 κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
-
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι άσπρο
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
-
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
1 κουτάκι εβαπορέ
-
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
-
2 κουταλάκια της σούπας χυμό λεμόνι
-
κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πέρνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
-
2
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, ρίχνουμαι τα κρεμμύδακια και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια, έπειτα ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τον γλυκάνισο και τα ανακατεύουμε καλά.
-
3
Υστερα σβήνουμαι με το κρασί το άσπρο, τον χυμό λεμόνι και το κονιάκ.
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το εβαπορέ και τα αφήνουμαι μέχρι να δέσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)