κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιτάρια αλά κρεμ σε πήλινο
Ifigeneiaki
Ifigeneiaki @cook_8466203

Εύκολη και νόστιμη συνταγή της μητέρας μου.Εξαιρετικό ως ορεκτικό, αλλά μπορεί να συνοδεύσει άριστα και ζυμαρικά σαν σάλτσα. Για τους λάτρεις των μανιταριών, η λιτή σύστασή της και η απουσία μυρωδικών και καρυκευμάτων αναδεικνύει πολύ ωραία τη γεύση τους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φρέσκα μανιτάρια όταν βράζουν μαυρίζουν και ο ζωμός τους χρωματίζει ελαφρώς τη σάλτσα αλλά αυτό δε μας πειράζει.Αν δεν έχετε πήλινο σκεύος να έχετε υπόψιν ότι το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι διαφοροποιημένο γιατί χάνει την ιδιαίτερότητα που του προσδίδει στη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κεσεδάκι ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι
  3. 200-250 γρ. φέτα
  4. λίγο ελαιόλαδο
  5. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, ξεφλουδίζοντας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το "καπέλο" και κόβοντας το κάτω μέρος το μίσχου αν είναι μαυρισμένο. Τα πλένουμε και αφού τα στεγνώσουμε με χαρί κουζίνας ή μια πετσέτα, τα κόβουμε μαζί με το μίσχο περίπου στα οχτώ.

  2. 2

    Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια.

  3. 3

    Αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά στα υγρά τους, μέχρι να εξατμιστούν και να μείνουν με το λάδι τους.

  4. 4

    Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα πήλινο σκέυος, ρίχνουμε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (μέχρι να τα σκεπάσει).

  5. 5

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 180o c μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το τυρί και να σχηματιστεί μια πηχτή σαλτσούλα.