κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιτάρια φρικασέ
almurh
almurh @cook_8485739
Thessaloniki,ellada

Πεντανόστιμο light φρικασέ της μαμάς Κατερίνας

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
  1. φρέσκα μανιτάρια (πορτομπελο και πλευρωτους-αναλογα με την ποσοτητα)
  2. 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  3. 2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
  4. 1/2 φλυτζάνι του καφέ άνηθο
  5. 1/2 φλυτζάνι του καφέ μαιντανό
  6. 1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
  7. 1-2 λεμόνια
  8. 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρολα βάζουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια (προσοχή να μην έχουν νερό και πετάνε λάδι)

  3. 3

    Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι εως να τσιγαριστεί.

  4. 4

    Ύστερα προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι και ανακατέβουμε μέχρι να μαραθούν.

  5. 5

    Βάζουμε τον άνηθο και το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.

  6. 6

    Τέλος βάζουμε 1 ποτήρι νερό(μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω)

  7. 7

    Μόλις βράσουν τα μανιτάρια (πρέπει να τρυπιούνται με το πιρούνι) σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.

  8. 8

    Στίβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε στο χυμό το κορν φλάουερ.

  9. 9

    Ανακατεύουμε να διαλυθεί κι ύστερα προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού.

  10. 10

    Τέλος προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι γρήγορα ώστε να μην ψηθεί απο το ζεστό ζωμό.

  11. 11

    Περιχύνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

savefico
savefico @cook_8466292
Το αγαπημένο μου φρικασε!!! Το φτιάχνω ακριβώς έτσι, χωρίς όμως το σπανάκι... Φαντάζομαι θα πηγαίνει πολύ και θα το δοκιμάσω!

Από

almurh
almurh @cook_8485739
στις
Thessaloniki,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα