Μανιτάρια φρικασέ
Πεντανόστιμο light φρικασέ της μαμάς Κατερίνας
Υλικά
-
φρέσκα μανιτάρια (πορτομπελο και πλευρωτους-αναλογα με την ποσοτητα)
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 μαρούλια κομμένα με το χέρι
-
1/2 φλυτζάνι του καφέ άνηθο
-
1/2 φλυτζάνι του καφέ μαιντανό
-
1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
-
1-2 λεμόνια
-
1 αυγό
-
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ
-
αλάτι, πιπέρι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρολα βάζουμε λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο
-
2
Τσιγαρίζουμε λίγο τα μανιτάρια (προσοχή να μην έχουν νερό και πετάνε λάδι)
-
3
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι εως να τσιγαριστεί.
-
4
Ύστερα προσθέτουμε το μαρούλι και το σπανάκι και ανακατέβουμε μέχρι να μαραθούν.
-
5
Βάζουμε τον άνηθο και το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Τέλος βάζουμε 1 ποτήρι νερό(μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε παραπάνω)
-
7
Μόλις βράσουν τα μανιτάρια (πρέπει να τρυπιούνται με το πιρούνι) σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
-
8
Στίβουμε τα λεμόνια και προσθέτουμε στο χυμό το κορν φλάουερ.
-
9
Ανακατεύουμε να διαλυθεί κι ύστερα προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού.
-
10
Τέλος προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι γρήγορα ώστε να μην ψηθεί απο το ζεστό ζωμό.
-
11
Περιχύνουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.
Σχόλια (15)