Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα πέστο και ντοματίνια
Πανεύκολη, νόστιμη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή συνταγή για ορεκτικό. Κανείς δεν θα καταλάβει το πόσο γρήγορα ετοιμάστηκε..
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί άνετα να γίνει και με μανιτάρια μεγάλα άσπρα.Αν σας ενοχλεί το πέστο βασιλικού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πέστο δυόσμου.
Υλικά
-
6 φέτες φρέσκο άσπρο ψωμί χωρίς κόρα
-
1/2 κούπα φρέσκο πέστο βασιλικού
-
8 μανιτάρια portobello χωρίς τα κοτσάνια
-
λάδι για άλειμμα
-
20 περίπου ντοματίνια τύπου cherry
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την γέμιση, βάζω το ψωμί στο blender και το δουλεύω μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτω το πέστο, αλάτι, πιπέρι και δουλεύω για να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
-
2
Βάζω τα μανιτάρια σε ταψί, περιχύνω με αλάτι, πιπέρι και λάδι. Γεμίζω με το μείγμα του πέστο.
-
3
Προσθέτω τα ντοματίνια και ραντίζω με λάδι. Αλατοπιπερώνω.
-
4
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οc, ψήνω για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να "σκάνε" τα ντοματίνια.
-
5
Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση,τα σερβίρω πάνω σε φύλλα σαλάτας σε ατομικά πιάτα, με λίγο λάδι και μπαλσάμικο ξύδι. Προσθέτω τα μανιτάρια με μερικά ντοματίνια και γαρνίρω με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου αντίστοιχα.
Σχόλια (2)