Μανιτάρια μαρέγκας

Μαγειρεύτηκε 11 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Φτιάξτε πολύ εύκολα μανιταράκια από μαρέγκα και στολίστε τον Χριστουγεννιάτικο κορμό σας ή το τραπέζι σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη σας τρομάζουν οι πολλές οδηγίες, απλώς είναι πολύ αναλυτικά γραμμένες. Είναι πολύ εύκολο να γίνουν. Το μόνο που παίρνει χρόνο είναι η συναρμολόγηση.Αν θέλετε συγκεκριμένο αριθμό μανιταριών, φτιάξτε παραπάνω γιατί σίγουρα κάποια θα σπάσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
50 περίπου
  1. Για τη μαρέγκα
  2. 3 ασπράδια αυγού
  3. 3/4 φλ. ζάχαρη
  4. 1/4 κ.γ. κρεμόριο
  5. 1/2 κ.γ. βανίλια
  6. Για τη συνέχεια
  7. 150 γρ σοκολάτα
  8. λίγο κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, μια σφιχτή μαρέγκα. Καλό θα είναι τη ζάχαρη να την περάσουμε από το μούλτι για 30' να γίνει ψιλή.

  2. 2

    Πάρτε ένα κορνέ και μια μύτη με στρογγυλό στόμιο.

  3. 3

    Για να το γεμίσετε εύκολα, βάλτε το όρθιο μέσα σε ποτήρι και γυρίστε την άκρη του προς τα κάτω.

  4. 4

    Γεμίστε το με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι και γυρίστε κανονικά την άκρη.

  5. 5

    Στρίψτε την άκρη του κορνέ και βεβαιωθείτε πως έχει φύγει ο αέρας από μέσα εντελώς.

  6. 6

    Κρατώντας όρθιο το κορνέ, κάντε "κουμπάκια" από μαρέγκα. Αυτά θα γίνουν τα καπάκια από τα μανιτάρια. Δε μας νοιάζει να είναι όλα ισομεγέθη ή ίδια. Για να τελειώσουμε το κουμπάκι, τραβάμε λίγο το κορνέ μας πλάγια για να μη γίνει πολύ μεγάλη μύτη προς τα πάνω. Αλλά και να γίνει δεν πειράζει πολύ, θα το διορθώσουμε.

  7. 7

    Πάλι κρατώντας όρθιο το κορνέ μας κάνουμε μπαστουνάκια προς τα πάνω. Αυτά θα γίνουν τα κοτσάνια. Και πάλι δε μας νοιάζει να έχουν το ίδιο ύψος ή πάχος. Μόνο θα φροντίσουμε να παραμένουν όρθια και να μη γέρνουν πολύ.

  8. 8

    Αν έχουν γίνει μυτούλες στα καπάκια, βάζουμε λίγο νερό σε ένα ποτήρι/μπολάκι, βουτάμε λίγο το δάχτυλό μας και πιέζουμε τη μύτη κάτω.

  9. 9

    Όταν έχουμε το ταψί μας, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 110° για 45 - 60 λεπτά. Θα τα δούμε να έχουν στεγνώσει, να ξεκολλάνε από το ταψί μας και να είναι σκληρά. Λάβετε υπόψη σας πως δε φουσκώνουν.

  10. 10

    Αν θέλουμε να τα "βρωμίσουμε" λιγάκι, ρίχνουμε λίγο κακάο με ένα κοσκινάκι από πάνω από τα καπάκια.

  11. 11

    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι σοκολάτα μας αρέσει περισσότερο. Με ένα μαχαιράκι ή σπατουλίτσα, αλείφουμε το κάτω μέρος από το καπάκι του μανιταριού.

  12. 12

    Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μια τρυπίτσα στο κέντρο. Προσοχή θέλει εδώ, να μη ζουλήξουμε το μανιτάρι μας γιατί θα σπάσει.

  13. 13

    Παίρνουμε ένα κοτσανάκι και βουτάμε τη μυτερή του άκρη στη σοκολάτα.

  14. 14

    Βάζουμε την άκρη αυτή στην τρυπούλα που κάναμε. Δεν είναι ανάγκη να μπει μέσα εντελώς, θα κολλήσει με τη σοκολάτα. Προσέχουμε και πάλι να μην το πιέσουμε γιατί θα διαλυθεί το μανιταράκι. Επίσης προσέχουμε το κάτω μέρος του κοτσανιού να είναι επίπεδο, δηλαδή παράλληλο προς το έδαφος, ώστε όταν θα στεγνώσει το μανιτάρι να μπορεί να στέκεται όρθιο.

  15. 15

    Τα αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα.

  16. 16

    Τα μανιταράκια μας είναι έτοιμα προς χρήση!

Αντιδράσεις

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα