Μανιτάρια μεθυσμένα - έξτρα καυτερά
Γρήγορη, εύκολη και κυρίως αρκετά πικάντικη συνταγή με μανιτάρια. Θεσπέσιο μεζεδάκι ή ορεκτικό για το γεύμα σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνονται αρκετά πικάντικα, τόσο που μπορεί να δακρύσετε! Για όσους θέλουν πιο ήπια γεύση, αποφύγετε το tabasco και αντικαταστήστε την καυτερή πάπρικα, με γλυκιά. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 πακέτο μανιτάρια (όχι πλευρώτους)
-
1 φλ. Soy sauce
-
2 κ.σ. κρασί της αρεσκείας μας
-
2 κ.σ. τσίπουρο
-
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
-
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
-
1 κ.σ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
-
1 κ.σ. πιπέρι πράσινο τριμμένο
-
10 σταγόνες tabasco
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
-
2
Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
-
3
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε όλα μας τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού.
-
4
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 150-180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
-
5
Μόλις δούμε πως έχουν μαλακώσει, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο - αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη soy sauce - και βάζουμε για λίγο ακόμη στο φούρνο, για να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
-
6
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε!
Σχόλια (8)