Μανιτάρια ψητά light με cottage cheese και λαχανικά
Μανιτάρια ψητά χωρίς καθόλου προσθήκη λαδιού, εύκολη και νόστιμη συνταγή για ελαφριά διατροφή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια νόστιμη συνταγή για ένα ορεκτικό αυστηρής διατροφής, εγώ πρόσθεσα και καπνιστή πάπρικα στα μπαχαρικά αλλά επειδή έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση αφήνω την επιλογή των μπαχαρικών στην κρίση του καθενός.
Υλικά
-
15 μανιτάρια porto bello
-
1 συσκευασία cottage cheese (225 γρ)
-
1 κρεμμύδι μεγάλο
-
1/2 ματσάκι άνιθο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
3 κ.σ. περίπου γιαούρτι ελαφρύ
-
1 κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
-
1 λεμόνι (το χυμό του)
-
1 κ.σ. corn flour
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετώ σε ένα πυρέξ τα μανιτάρια ανάποδα χωρίς τα κλωναράκια.
-
2
Στο multi αλέθω την πιπεριά φλωρίνης, το κρεμμύδι, τον άνιθο, και το σκόρδο.
-
3
Τα ανακατέβω σε ένα μπωλ με τη συσκευασία του cottage cheese και αλατοπιπερώνω, γεμίζω τα μανιτάρια και από πάνω προσθέτω από ένα κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτή λωρίδα, βάζω λίγο γιαούρτι σε κάθε μανιτάρι και πιπεράκι
-
4
Και ξανατοποθετώ ένα λεπτοκομμένο κολοκυθάκι.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου
-
5
Βγάζω από το φούρνο το φαγητό όταν γίνει και θα δώ ότι έχει ζουμάκι στο ταψί, αφαιρώ τα μανιτάρια και τα βάζω σε μια πιατέλα
-
6
Σουρώνω το ζουμάκι από το ταψί σε μία μικρή κατσαρολίτσα που βάζω να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία,
-
7
Στο χυμό από το λεμόνι διαλύω 1κ.σ corn flour και το ρίχνω στο κατσαρολάκι,
-
8
Ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα
-
9
Και με ένα κουτάλι βάζω όση σαλτσα επιθυμώ πάνω στα μανιτάρια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)