Μανιτάρια ψητά στο τηγάνι πικάντικα
Μανιτάρια ανακατεμένα με σάλτσα λαδολέμονο ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι με άρωμα σκόρδου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν τα θέλουμε καυτερά, παραλείπουμε τα πιιπέρια.
Υλικά
-
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρότους ή λευκά
-
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
-
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-
1/2 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
-
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
-
1 κουταλάκι ρίγανη
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
1 κουταλιά μουστάρδα
-
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώμα με βρεγμένη πετσέτα. Αν είναι λευκά, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
-
2
Σε ένα βαζάκι με καπάκι, βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, το κρασί, το σκόρδο, το τσίλι (αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε), τον άνηθο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Κλείνουμε το βαζάκι και χτυπάμε τα υλικά σαν σέικερ.
-
3
Βάζουμε τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά σε μία μεγάλη σακούλα κατάψυξης, ρίχνουμε μέσα και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά κουνώντας τη σακούλα.
-
4
Βάζουμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο λάδι και τα ψήνουμε.
Σχόλια (23)
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή🙂