Μανιτάρια στιφάδο 2
Γευστικότατο φαγητό, με τα πιο απλά υλικά, που τρώγεται μόνο του με ψωμάκι, ή χρησιμοποιείται σα σάλτσα πάνω από ρύζι ή μακαρόνια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθέστε μόλις σερβίρετε τριμμένο τυρακι για να λιώσει από πάνω.Σίγουρα η γεύση θα είναι καλύτερη με φρέσκα μανιτάρια.
Υλικά
-
1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
-
10-12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
-
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
-
2,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
0.5 ποτηράκι κόκκινο κρασί
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
1 βιολογικό κύβο κοτόπουλο
-
πιπέρι
-
αλάτι
-
λίγο νεράκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
-
2
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
3
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια για 5 περίπου λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το κρασί.
-
4
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το νεράκι, τον κύβο, τα φύλλα δάφνης,την κανέλα και όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμούμε.
-
5
Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Σχόλια (7)