Μανιτάρια της Εύης
Πανεύκολα, ελαφριά και πεντανόστιμα ψητά μανιτάρια! Μπορούν να συνοδέψουν κρέας ή ψάρι και να γίνουν ανάρπαστα σε μπουφέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πεθερά μου έβαλε ρετσίνα και ήταν εξίσου νόστιμα. Μπορείτε να αυξομειώσετε τη δόση της μουστάρδας και του λεμονιού, ανάλογα με το γούστο σας. Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να τα φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο στο τηγάνι, απλώς προσθέστε τη ρίγανη στο τέλος (προσωπικά τα βρίσκω νοστιμότερα στο φούρνο). Τέλος, μια πληροφορία για όσους θέλουν να τα φτιάξουν για μπουφέγια 15 άτομα έκανα διπλή δόση, η οποία "εξαφανίστηκε" σε 5 λεπτά.
Υλικά
-
500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πλευρώτους)
-
2-3 κ.γ. μουστάρδα
-
χυμός από 1 λεμόνι
-
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Καθαρίστε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα ή ξεφλουδίστε τα (αν είναι λευκά).
-
3
Αν έχετε λευκά μανιτάρια, κόψτε τα σε μέγεθος μπουκιάς.
-
4
Αραδιάστε τα μανιτάρια σε γυάλινο ή κεραμικό πυρίμαχο σκεύος (σε μεταλλικό χάνουν περισσότερα υγρά και μαζί ένα μέρος της νοστιμιάς τους).
-
5
Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανάλογα με την προτίμησή σας και ανακατέψτε καλά.
-
6
Σε ένα ποτήρι διαλύστε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και προσθέστε το κρασί (δίνει περισσότερη γεύση, αλλά δεν πειράζει αν δεν έχετε).
-
7
Αδειάστε το ποτήρι στα μανιτάρια και ανακατέψτε τα καλά.
-
8
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σχόλια (21)