Μανιταρίτσα η... ευωδιαστή (Μανιταρόσουπα)
Επειδή μερικοί δεν τρώνε την "κλασική" μαγειρίτσα, η λύση είναι εδώ! Μανιταρίτσα... και όχι μόνο την Λαμπρή!
Υλικά
-
750 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon
-
1200 ml νερό χλιαρό (4-5 πιάτα)
-
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
-
1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
-
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
-
10 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
-
1-2 κουτ. σούπας αλεύρι ή corn flour
-
1 κρόκος αυγού
-
Χυμός από 1 λεμόνι
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με στεγνό απορροφητικό χαρτί (δε χρειάζονται πλύσιμο) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
-
2
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
-
3
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2'-3' κι μετά τα μανιτάρια για 3'-5'.
-
4
Προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, τον άνηθο και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν.
-
5
Παίρνουμε 1 κουτάλα από το ζωμό και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Σ' ένα μπολάκι χτυπάμε το αλεύρι με 100 ml κρύο νερό, το ρίχνουμε στη σούπα και ανακατεύουμε.
-
7
Έπειτα, χτυπάμε στο μπολάκι τον κρόκο με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
-
8
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια