Biki26
Biki26 @cook_8465707
,

Για τους λάτρεις του μανιταριού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το σερβίρουμε με τριμένη παρμεζάνα, ρόκα και κρέμα γάλακτος. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το άσπρο ρύζι με καστανό.Την συνταγή την βρήκα σε ένα περιοδικό την έφτιαξα και ήταν πολύ νόστιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 500 γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο
  2. 400 γρ ρύζι
  3. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  6. 1 κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο
  7. λίγο λάδι
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. 5 φλυτζ. ζωμό κότας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λαδάκι και μόλις κάψει σωτάρουμε τα μανιτάρια.

  2. 2

    Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

  3. 3

    Αφού σωταριστούν και ροδίσουν ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, τον βασιλικό, αλατάκι και πιπεράκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

applepie queen
applepie queen @applepiequeen
Πολύ νόστιμο φαγάκι και πολύ απλό. Μου άρεσε που δεν εχει ακριβώς τη διαδικασία του ρυζότο,αλλά βάζουμε το νερό-ζωμό όλο μαζί,καθώς ετσι θεωρώ οτι ειναι πιο εύκολο. Το ρύζι πήρε σκούρο χρώμα,μάλλον από τα μανιτάρια,ετσι δεν είναι; Να σημειώσω οτι έβαλα κόκκινο κρασί επειδή δεν είχα λευκό,ίσως και αυτό να έπαιξε κάποιο ρόλο στο χρώμα του φαγητού. Πεντανόστιμο!

Από

Biki26
Biki26 @cook_8465707
στις
,