κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταρόπιτα 5

Μανιταρόπιτα 5

38 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
reba
reba @cook_8483523

Μανιταρόπιτα με φύλλο κρούστας, χωρίς κρέμα γάλακτος ή μπεσαμέλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εξίσου νόστιμη με χωριάτικο φύλλο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8 άτομα ... χορταστικά
  1. 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  2. 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια σε φετούλες
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετούλες
  4. μαϊντανό (όσο θέλετε)
  5. 8 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή
  6. 200 γρ τριμμένη γραβιέρα
  7. 200 γρ τριμμένο άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  8. 1 κ.σ. θυμάρι
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. φύλλα ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε λίγο λάδι να μαραθούν.

  2. 2

    Αφού σβήσουμε το μάτι και κρυώσουν προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλλαντικό σε λωρίδες, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.

  3. 3

    Τοποθετούμε τα μισά φύλλα στο ταψί, λαδώνοντάς τα ένα -ένα.

  4. 4

    Βάζουμε τη γέμιση και μετά τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα ένα - ένα.

  5. 5

    Χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

reba
reba @cook_8483523
στις