κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας
mariakiss
mariakiss @cook_8489685
,Ελλάδα

Πεντανόστιμη μανιταρόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε για να δείχνει πιο όμορφο τρίβουμε και λίγο τυρί από πάνω πριν μπει στο φούρνο. Κίτρινο τυρί κατά προτίμηση που λιώνει εύκολα. Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  2. 250-300 γρ. μανιτάρια κουτιού κομμένα
  3. 7-10 φέτες μπέικον
  4. 1 κούπα τυρί τριμμένο (ή ανάμικτα τυριά)
  5. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το  φύλλο σφολιάτας, το ψήνουμε για λίγο στους 180 βαθμούς έως ότου να φουσκώσει και πάρει χρώμα πορτοκαλί (5-7 λεπτά).

  2. 2

    Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι και μετά ρίχνουμε να τσιγαριστεί και το κομμένο μπέικον, αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Μόλις το φύλλο είναι έτοιμο ρίχνουμε πάνω του τα τσιγαρισμένα υλικά, μετά το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στο φούρνο για κανένα τέταρτο.

  4. 4

    Μόλις το χρώμα της κρέμας γάλακτος γίνει προς το πορτοκαλί είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

penelopeG
penelopeG @penelopeG
Νομίζω ότι η συνταγή αυτή υπάρχει εδώ ήδη: http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitaropita.html

Από

mariakiss
mariakiss @cook_8489685
στις
,Ελλάδα