Μανιταρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης
Είναι μια συνταγή της φίλης μου της Φανής με σίγουρη επιτυχία!! Πολύ εύκολη και νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην αφήσετε να παραψηθεί η πίτα!!! Αφήστε την να κρυώσει πριν τη δοκιμάσετε να στερεοποιηθούν τα τυριά.Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα σας! Καλή όρεξη!!!!
Υλικά
-
1 κουτάκι φρέσκα μανιτάρια (τα μικρά άσπρα)
-
1 μεγάλο πράσο
-
λίγο ελαιόλαδο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1/2 κούπα παρμεζάνα
-
1/2 κούπα τυρί γκούντα
-
λίγο αλάτι
-
λίγο μαύρο πιπέρι
-
1 αβγό (προαιρετικά)
-
φύλλα για πίτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε λεπτές φέτες
-
2
Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους
-
3
Προσθέτουμε και σοτάρουμε όλα πράσινα που αναφέραμε παραπάνω αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και κόψει ροδέλες
-
4
Μόλις φύγουν όλα τα υγρά προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι
-
5
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε και το αβγό και ανακατεύουμε
-
6
Λαδώνουμε το ταψί και τα φύλλα
-
7
Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω, τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω
-
8
Τα κόβουμε τετραγωνάκια για να ψηθούν καλά
-
9
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα περίπου μισή ωρίτσα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια