Μανιταρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

35 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
αποστολια
αποστολια @cook_8457441
Πατρα,Ελλαδα

Είναι μια συνταγή της φίλης μου της Φανής με σίγουρη επιτυχία!! Πολύ εύκολη και νόστιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην αφήσετε να παραψηθεί η πίτα!!! Αφήστε την να κρυώσει πριν τη δοκιμάσετε να στερεοποιηθούν τα τυριά.Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα σας! Καλή όρεξη!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 1 κουτάκι φρέσκα μανιτάρια (τα μικρά άσπρα)
  2. 1 μεγάλο πράσο
  3. λίγο ελαιόλαδο
  4. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 1/2 κούπα παρμεζάνα
  6. 1/2 κούπα τυρί γκούντα
  7. λίγο αλάτι
  8. λίγο μαύρο πιπέρι
  9. 1 αβγό (προαιρετικά)
  10. φύλλα για πίτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε λεπτές φέτες

  2. 2

    Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά τους

  3. 3

    Προσθέτουμε και σοτάρουμε όλα πράσινα που αναφέραμε παραπάνω αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και κόψει ροδέλες

  4. 4

    Μόλις φύγουν όλα τα υγρά προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι

  5. 5

    Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε και το αβγό και ανακατεύουμε

  6. 6

    Λαδώνουμε το ταψί και τα φύλλα

  7. 7

    Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω, τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω

  8. 8

    Τα κόβουμε τετραγωνάκια για να ψηθούν καλά

  9. 9

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα περίπου μισή ωρίτσα

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

αποστολια
αποστολια @cook_8457441
στις
Πατρα,Ελλαδα