Μανιταρόπιτα νηστίσιμη
Μανιταρόπιτα νηστίσιμη. Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με λίγα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από την εκπομπή BlindTaste που είχα πάει και μου άρεσε πολύ και ελπίζω να σας ξετρελάνει και εσάς.
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
500 γρ. αλεύρι (περίπου)
-
1/2 ποτήρι τσίπουρο
-
100 ml ελαιόλαδο
-
Για τη γέμιση
-
400 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα
-
1 κρεμμύδι
-
1 πράσο
-
1/2 ματσάκι εστραγκόν (ή δύο πρέζες ξερό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο μίξερ ρίχνουμε αλεύρι, τσίπουρο, ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
-
2
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το εστραγκόν.
-
3
Προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
4
Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο λεπτά φύλλα.
-
5
Στρώνουμε σε ταψί το ένα φύλλο, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια