κύρια φωτογραφία συνταγής Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. φυτική μαργαρίνη
  2. 0.5 φλιτζάνι μαϊντανό
  3. αλάτι, πιπέρι
  4. 1 κιλό ψωμί τοστ ψίχα
  5. 1 κιλό τυρί του τοστ ή γκούντα
  6. 1 κιλό ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα
  7. 10 φέτες μπέικον
  8. 1 κιλό μανιτάρια (οποιοδήποτε είδος)
  9. 250 γρ. τυρί πεκορίνο
  10. 2 κρεμμύδια σε φέτες
  11. 1 λίτρο φρέσκο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 5 λεπτά, μόνο του χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.

  3. 3

    Αμέσως μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν.

  4. 4

    Στο τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και το βγάζουμε αμέσως.

  5. 5

    Σε μεγάλο βαθύ σκεύος, ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε αρχικά κάτω-κάτω φέτες ψωμί τοστ. Από πάνω βάζουμε το ζαμπόν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί του τοστ.

  6. 6

    Πάνω από το τυρί ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ήδη έτοιμη.

  7. 7

    Από πάνω από τη γέμιση βάζουμε μια δεύτερη στρώση ψωμί για τοστ, ζαμπόν και τυρί.

  8. 8

    Μόλις τελειώσουμε με τις στρώσεις, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα. Τα ρίχνουμε από πάνω από τις στρώσεις μας, μέσα στο ταψί.

  9. 9

    Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί, τριμμένο ή μη, για να κάνει κρούστα.

  10. 10

    Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

savefico
savefico @cook_8466292
Επειδή θέλω να την φτιάξω, μπορείς να μου πεις παρακαλώ:\r\n1) Η μαργαρίνη πού \"παίζει\" στην διαδικασία?\r\n2)Το πεκορίνο το ρίχνεις από πάνω για κρούστα?\r\nΜου θυμίζει σουφλέ.... Φαίνεται καλό :-)

Από

spyrid
spyrid @spyrid
στις
,Ellada