Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 5 λεπτά, μόνο του χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.
-
2
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
-
3
Αμέσως μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν.
-
4
Στο τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και το βγάζουμε αμέσως.
-
5
Σε μεγάλο βαθύ σκεύος, ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε αρχικά κάτω-κάτω φέτες ψωμί τοστ. Από πάνω βάζουμε το ζαμπόν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί του τοστ.
-
6
Πάνω από το τυρί ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ήδη έτοιμη.
-
7
Από πάνω από τη γέμιση βάζουμε μια δεύτερη στρώση ψωμί για τοστ, ζαμπόν και τυρί.
-
8
Μόλις τελειώσουμε με τις στρώσεις, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα. Τα ρίχνουμε από πάνω από τις στρώσεις μας, μέσα στο ταψί.
-
9
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί, τριμμένο ή μη, για να κάνει κρούστα.
-
10
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)