Μανιταρόσουπα βελουτέ με γλυκοπατάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
http//cookloveforever.blogspot.gr/
Υλικά
-
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
-
1/2 φλιτζ. του τσαγιού αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
-
5 κ.σ ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο - λιωμένο
-
1 γλυκοπατάτα μεγάλη ή 2 μικρές
-
500 ml ζωμό κότας
-
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
αλάτι πιπέρι (αν χρειάζεται)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την γλυκοπατάτα (όπως είναι, δεν την καθαρίζουμε) για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει και να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι.
-
2
Ξεπλένουμε με κρύο νερό τα πορτσίνι και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μπολ και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό για 15 λεπτά.
-
3
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα ποδαράκια, τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
-
4
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, και την γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρότερα κομμάτια. Τα ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
-
5
Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σουρώνουμε το νερό τους και κρατάμε περίπου μισό φλιτζ. του τσαγιού.
-
6
Μόλις σοταριστούν καλά τα υλικά στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό και το νερό από τα πορτσίνι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-
7
Αποσύρουμε από την εστία την σούπα και με την ειδική ράβδο ή το μπλεντεράκι μας αλέθουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα. Επιστρέφουμε στην φωτιά για να προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
-
8
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
-
9
Η σούπα αυτή είναι πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια