Μανιταρόσουπα βελουτέ
Πολύ καιρό έψαχνα να βρω μια μανιταρόσουπα βελούδινη, σαν τις έτοιμες σε φακελάκια του εμπορίου. Τελικά βρήκα αυτή τη συνταγή σ'ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές απ'όλο τον κόσμο, και όχι απλά μας ενθουσίασε, αλλά ξετρελλαθήκαμε με τη γεύση και τη βελούδινη υφή της. Απείρως καλύτερη απ'τις έτοιμες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απ'το βιβλίο "Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Πανδαισία". Οι θερμίδες του συνόλου της συνταγής είναι περίπου 1400.
Υλικά
-
300-500 γρ. μανιτάρια φρέσκα (όχι πλευρώτους)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 κ.σ. βούτυρο
-
4 κ.σ. αλεύρι
-
3 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
-
3-4 φλιτζάνια ζωμό της επιλογής σας (εγώ βάζω λαχανικών)
-
αλάτι και άσπρο πιπέρι
-
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (εγώ βάζω light)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες.
-
2
Λειώνετε 2 κ.σ. βούτυρο σ'ένα τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
-
3
Προσθέτετε τον μισό μαιντανό και βγάζετε το σκεύος απ'τη φωτιά.
-
4
Σε μία κατσαρόλα λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει.
-
5
Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να πάρει πολλές βράσεις.
-
6
Ρίχνετε αλατοπίπερο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, και αποσύρετε απ'τη φωτιά.
-
7
Τέλος προσθέτετε στη σούπα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαιντανό.
Σχόλια (47)