Μανιταρόσουπα εύκολη και νόστιμη

Bαθμολογία: 4.8426
       
 
197 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη!

Μανιταρόσουπα εύκολη και νόστιμη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 2 φλιτζανια τσ. νερό
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ κόφτο αλάτι
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόστος:
(33 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(33 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (26 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 22' (28 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.
Βήμα 2
2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
Βήμα 3
3) Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά
Βήμα 4
4) και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
Βήμα 5
5) Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αγοράζω φρέσκα μανιτάρια, τα καθαρίζω και τα κόβω σε διάφορα μεγέθη τα οποία φυλάω στην κατάψυξη. Στη συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή και κονσέρβας, η διαφορά θα είναι στο χρόνο που θα χρειαστούν στη πρώτη φάση του τσιγαρίσματος. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τα μανιτάρια τα είχα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και χοντρά, ήθελαν επομένως λίγο χρόνο παραπάνω. Τα ψωμάκια που είναι δίπλα στην μανιταρόσουπα, τα είχα ξεφουρνίσει μισή ώρα πριν και μιας και υπήρχαν ακόμα στο τραπέζι τα φωτογράφισα μαζί! :)

 

Ευχαριστούμε την Cleopatra για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    212 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από darthen, 16-11-08  
    Η συνταγή ήταν πάρα πολύ καλή. Την δοκίμασα και ξετρελάθηκα, όπως και όσοι την δοκιμάσανε. Το μόνο που πρόσθεσα ήταν ψιλοκομμένα χωριάτικα λουκάνικα (μου αρέσεουν πολύ σε τέτοιες σούπες). Πολύ ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από στεφανος, 19-1-09  
    πως καθαριζεις φρεσκα μανιταρια??
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 19-1-09  
    Κατά κύριο λόγο αγοράζω τα Ασπρομανίταρα καλλιέργειας (Agaricus bisporus).
    Ο καθαρισμός τους είναι εύκολος: αφαιρείς το ποδαράκι και μετά το ξεφλουδίζεις δλδ πιάνεις από εκεί που έβγαλες το ποδαράκι την φλούδα και την τραβάς προς τα έξω και συνεχίζεις μέχρι να φύγει η εξωτερική φλούδα από το καπάκι του μανιταριού, τα ποδαράκια επίσης με τον ίδιο τρόπο, δεν τα πετάς κι αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβεις ανάλογα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 24-1-09  
    Ήταν τέλεια!!!εγώ πρόσθεσα και λίγο άνηθο,και λίγο μαιντανό λίγο πριν τη σερβίρω..Επίσης έτριψα και λίγη παρμεζάνα πάνω απο κάθε πιάτο!ταίριαζε απίστευτα!Ευχαριστούμε για τη συνταγή σου!!πλέον θα κάνω μανιταρόσουπα πολύ συχνα!
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 25-1-09  
    αν και δεν την εκανα μονο που ειναι μανιταρια τρελαθηκα θα την κανω ομως!να σε ρωτησω τα μανιταρια πριν τα βαλεις στην καταψυξη και αφου τα καθαρισεις φυσικα τα πλενεις και τα στεγνωνεις?
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 25-1-09  
    τουιτι, όχι δεν τα πλένω, κανονικά όμως πρέπει! Δεν πρέπει, αν τα πλένεις, να τα αφήσεις πολύ μέσα στο νερό! Τα ρίχνεις μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό, τα ανακατεύεις μια φορά και τα βγάζεις αμέσως σε τρυπητό, όπου μετά τα χωρίζεις σε σακουλάκια (ανάλογα την ποσότητα που έχεις καθαρίσει) και τα βάζεις στην κατάψυξη η τα ξεπλένεις μέσα στο τρυπητό κατευθείαν.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑ, 30-10-09  
    Ευχαριστώ πολύ.Είχα φάει πριν καιρό κι έψαχνα την συνταγή.Να είσαι καλά,πεντανόστμη και πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από nik_nak, 12-11-09  
    #
    Σχόλιο από aggelinno, 21-11-09  
    πολυ ωραία και πραγματικά εύκολη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από anastasia1988, 30-11-09  
    #
    Σχόλιο από Anthemis, 1-12-09  
    Πολύ ωραία η σουπίτσα σου! Μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από beeeeeez, 3-12-09  
    καταπληκτική συνταγή!!πολύ εύκολη και εξαιρετικά γευστική!!την έφτιαξα με μισή ποσότητα μανιτάρια κονσέρβας και μισή ποσότητα portobello και ήταν καλύτερη και από αυτές που σερβίρονται σε εστιατόρια..μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από louloun, 5-12-09  
    Μπράβο, μπράβο μπράβο! Η σουπίτσα έγινε τέλεια. πρόσθεσα και λίγο τριμμένο κοτοπουλάκι που μου μεινε απο χθες και ηταν ονειρο!
    #
    Σχόλιο από nefos, 14-12-09  
    ρε παιδιά, καταρχάς καλησπέρα είμαι νέο μέλος. είμαι κάπως άσχετη με μαγειρική αλλά το προσπαθώ! ειδα κ εγω ευκολη γρήγορη συνταγή ,την κάνω αλλά βγηκε κάπως άγευστη!!! έβαλα τελικά ενα κύβο knorr και τελικά είναι όπως ότι φτιάχνω με την ίδια γεύση, αυτη που δίνει ο κύβος!!! γκαντεμιά!!! κάτι λάθος έκανα σίγουρα, πάντως πολύ γρηγορη όντως!!!πως να μαγειρεύω νόστιμα τοχω χρόνια απορία!!!!
    #
    Σχόλιο από Andreans, 26-12-09  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 28-12-09  
    Πολύ νόστιμη, την έκανα με πλευρώτους, προσέθεσα και λίγο άνηθο και παρμεζάνο από πάνω. Απλά ήταν πολύ αραιή αλλά φαντάζομαι ότι αυτό έγινε επειδή δεν τσιγάρισα παραπάνω από 10' τα μανιτάρια με τα κρεμύδια κι ακόμη είχε αρκετά υγρά.
    #
    Σχόλιο από parabellum, 4-1-10  
    Η σούπα είναι εξαιρετική. Την έχω φτίαξει πολλές φορές. Οντως με λίγο ψιλοκομμένο άνιθο στο τέλος απογειώνεται. Επίσης στα 2 ποτήρια χλιαρό νερό εγώ προσθέτω αποξηραμένα μανιτάρια τα οποία ρίχνω μαζί με το νερό στη σούπα (το νερό αποκτά σκούρο χρώμα και εξτρά γεύση μανιταριών). Παρμεζάνα δεν έχω βάλει ακόμα, αλλά σήμερα θα το δοκιμάσω. SOL81 μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά με την ποσότητά του αλευριού. Αν τα υλικά σου έχουν πολλά υγρά ακόμη βάλε μισή κουταλιά άλεύρι ακόμα μέχρι να "στεγνώσουν σχεδόν στην κατσαρόλα και να ψιλοκολλάνε πριν ρίξεις το γάλα.
    #
    Σχόλιο από ka8y, 7-1-10  
    Η συνταγή ειναι καταπληκτική. Η σούπα είναι λίγο κρεμώδης και χορταστική χωρίς να είναι βαριά. απλά υπέροχη.
    #
    Σχόλιο από tetta, 9-1-10  
    Η σούπα ήταν καταπληκτική! Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από moustarda, 25-1-10  
    Μια μικρή παρατήρηση: Τα μανιτάρια κανονικά δεν πρέπει να τα πλένουμε γιατί απορροφά πολύ νερό και χάνεται η γεύση τους. Συνήθως στις πιο διαδεδομενες ποικιλίες συνιστάται ο καθαρισμός τους με νωπό πανί.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    191 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από darthen, 16-11-08  
    Η συνταγή ήταν πάρα πολύ καλή. Την δοκίμασα και ξετρελάθηκα, όπως και όσοι την δοκιμάσανε. Το μόνο που πρόσθεσα ήταν ψιλοκομμένα χωριάτικα λουκάνικα (μου αρέσεουν πολύ σε τέτοιες σούπες). Πολύ ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από στεφανος, 19-1-09  
    πως καθαριζεις φρεσκα μανιταρια??
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 19-1-09  
    Κατά κύριο λόγο αγοράζω τα Ασπρομανίταρα καλλιέργειας (Agaricus bisporus).
    Ο καθαρισμός τους είναι εύκολος: αφαιρείς το ποδαράκι και μετά το ξεφλουδίζεις δλδ πιάνεις από εκεί που έβγαλες το ποδαράκι την φλούδα και την τραβάς προς τα έξω και συνεχίζεις μέχρι να φύγει η εξωτερική φλούδα από το καπάκι του μανιταριού, τα ποδαράκια επίσης με τον ίδιο τρόπο, δεν τα πετάς κι αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβεις ανάλογα.
    #
    Σχόλιο από efouliw, 24-1-09  
    Ήταν τέλεια!!!εγώ πρόσθεσα και λίγο άνηθο,και λίγο μαιντανό λίγο πριν τη σερβίρω..Επίσης έτριψα και λίγη παρμεζάνα πάνω απο κάθε πιάτο!ταίριαζε απίστευτα!Ευχαριστούμε για τη συνταγή σου!!πλέον θα κάνω μανιταρόσουπα πολύ συχνα!
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 25-1-09  
    αν και δεν την εκανα μονο που ειναι μανιταρια τρελαθηκα θα την κανω ομως!να σε ρωτησω τα μανιταρια πριν τα βαλεις στην καταψυξη και αφου τα καθαρισεις φυσικα τα πλενεις και τα στεγνωνεις?
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 25-1-09  
    τουιτι, όχι δεν τα πλένω, κανονικά όμως πρέπει! Δεν πρέπει, αν τα πλένεις, να τα αφήσεις πολύ μέσα στο νερό! Τα ρίχνεις μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό, τα ανακατεύεις μια φορά και τα βγάζεις αμέσως σε τρυπητό, όπου μετά τα χωρίζεις σε σακουλάκια (ανάλογα την ποσότητα που έχεις καθαρίσει) και τα βάζεις στην κατάψυξη η τα ξεπλένεις μέσα στο τρυπητό κατευθείαν.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑ, 30-10-09  
    Ευχαριστώ πολύ.Είχα φάει πριν καιρό κι έψαχνα την συνταγή.Να είσαι καλά,πεντανόστμη και πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από nik_nak, 12-11-09  
    #
    Σχόλιο από aggelinno, 21-11-09  
    πολυ ωραία και πραγματικά εύκολη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από anastasia1988, 30-11-09  
    #
    Σχόλιο από Anthemis, 1-12-09  
    Πολύ ωραία η σουπίτσα σου! Μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από beeeeeez, 3-12-09  
    καταπληκτική συνταγή!!πολύ εύκολη και εξαιρετικά γευστική!!την έφτιαξα με μισή ποσότητα μανιτάρια κονσέρβας και μισή ποσότητα portobello και ήταν καλύτερη και από αυτές που σερβίρονται σε εστιατόρια..μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από louloun, 5-12-09  
    Μπράβο, μπράβο μπράβο! Η σουπίτσα έγινε τέλεια. πρόσθεσα και λίγο τριμμένο κοτοπουλάκι που μου μεινε απο χθες και ηταν ονειρο!
    #
    Σχόλιο από nefos, 14-12-09  
    ρε παιδιά, καταρχάς καλησπέρα είμαι νέο μέλος. είμαι κάπως άσχετη με μαγειρική αλλά το προσπαθώ! ειδα κ εγω ευκολη γρήγορη συνταγή ,την κάνω αλλά βγηκε κάπως άγευστη!!! έβαλα τελικά ενα κύβο knorr και τελικά είναι όπως ότι φτιάχνω με την ίδια γεύση, αυτη που δίνει ο κύβος!!! γκαντεμιά!!! κάτι λάθος έκανα σίγουρα, πάντως πολύ γρηγορη όντως!!!πως να μαγειρεύω νόστιμα τοχω χρόνια απορία!!!!
    #
    Σχόλιο από Andreans, 26-12-09  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 28-12-09  
    Πολύ νόστιμη, την έκανα με πλευρώτους, προσέθεσα και λίγο άνηθο και παρμεζάνο από πάνω. Απλά ήταν πολύ αραιή αλλά φαντάζομαι ότι αυτό έγινε επειδή δεν τσιγάρισα παραπάνω από 10' τα μανιτάρια με τα κρεμύδια κι ακόμη είχε αρκετά υγρά.
    #
    Σχόλιο από parabellum, 4-1-10  
    Η σούπα είναι εξαιρετική. Την έχω φτίαξει πολλές φορές. Οντως με λίγο ψιλοκομμένο άνιθο στο τέλος απογειώνεται. Επίσης στα 2 ποτήρια χλιαρό νερό εγώ προσθέτω αποξηραμένα μανιτάρια τα οποία ρίχνω μαζί με το νερό στη σούπα (το νερό αποκτά σκούρο χρώμα και εξτρά γεύση μανιταριών). Παρμεζάνα δεν έχω βάλει ακόμα, αλλά σήμερα θα το δοκιμάσω. SOL81 μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά με την ποσότητά του αλευριού. Αν τα υλικά σου έχουν πολλά υγρά ακόμη βάλε μισή κουταλιά άλεύρι ακόμα μέχρι να "στεγνώσουν σχεδόν στην κατσαρόλα και να ψιλοκολλάνε πριν ρίξεις το γάλα.
    #
    Σχόλιο από ka8y, 7-1-10  
    Η συνταγή ειναι καταπληκτική. Η σούπα είναι λίγο κρεμώδης και χορταστική χωρίς να είναι βαριά. απλά υπέροχη.
    #
    Σχόλιο από tetta, 9-1-10  
    Η σούπα ήταν καταπληκτική! Γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από moustarda, 25-1-10  
    Μια μικρή παρατήρηση: Τα μανιτάρια κανονικά δεν πρέπει να τα πλένουμε γιατί απορροφά πολύ νερό και χάνεται η γεύση τους. Συνήθως στις πιο διαδεδομενες ποικιλίες συνιστάται ο καθαρισμός τους με νωπό πανί.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kitrinos, 9-11-11  
    Ήρθε και πάλι ο καιρός, αν και δεν βοηθάει απόλυτα με τις ζεστές που κάνει, για σουπίτσες! Χαίρομαι που την ευχαριστιέστε!!!

    @Wendy, θα εννοείς μάλλον ότι σου σβολιάζει το αλεύρι, αν ναι αντί να το σκορπίζεις με το κουτάλι κατευθείαν, κοσκίνισε το με το σουρωτήρι (του τσαγιού) σε όλη την επιφάνεια και ανακάτεψε καλά.
    Αν εννοείς κάτι άλλο με το “κόψιμο” του αλευριού, πες μου.
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 10-11-11  
    Χωρίς να είμαι και πάλι σίγουρος, δοκίμασε να μην κλείσεις το καπάκι εντελώς την επόμενη φορά, δηλαδή να το βάλεις λοξά, είτε μην το βάζεις καθόλου, όπως κάνω. Όπως είπες κι εσύ, αφού βάλεις όλα τα υλικά, χαμήλωσε την φωτιά να σιγοβράσει 5-10’…
    Είμαι σίγουρος ότι θα την πετύχεις 100% την επόμενη φορά!!!
    #
    Σχόλιο από Alkinoi, 27-11-14  
    Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αντικαταστήσω το γάλα με γάλα σόγιας ή κάτι άλλο προκειμένου η μανιταρόσουπα να γίνει νηστίσιμη.
    Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από dimkeh, 13-10-15  
    Εγώ θέλω να ρωτήσω..Το αλεύρι γιατί το ρίχνουμε?
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 13-10-15  
    @dimkeh
    Επειδή δεν έχει κάτι άλλο για να δέσει η σούπα, να πάρει αυτήν την βελουτέ υφή, μπορείς φυσικά να το παραλείψεις αν θέλεις, απλά η σούπα θα είναι νερουλή.
    #
    Σχόλιο από Μαριλού Μουτέν, 29-1-16  
    Αν δεν προσθέσουμε μοσχοκάρυδο χάνει λέτε αρκετΑ από τη συνολική γεύση ;;
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 4-2-16  
    Μαριλού, είναι καθαρά θέμα γούστου, εμένα το μοσχοκάρυδο μου αρέσει τρελά, οπότε θα μπορούσα να σου απαντήσω ότι ναι θα χάσει από γεύση, αλλά δεν θα είναι απόλυτα σωστό αυτό. Δοκίμασε την σούπα με όποιο μυρωδικό/μπαχαρικό θέλεις και σου αρέσει, εξάλλου η κυρίαρχη γεύση είναι το μανιτάρι.

    14 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Isiliel, 9-11-10  
    Νόστιμη και εύκολη! Ευχαριστούμε! Δοκιμάστε να προσθέσετε Φινόκιο (η ρίζα του Μάραθου). Ταιριάζει πολύ!
    #
    Σχόλιο από tethgirl, 18-11-11  
    Πολύ καλή, πρόσθεσα και 2 κύβους με λαχανικά και ήταν υπέροχη.
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 5-12-12  
    Πολύ νόστιμη! Πρόσθεσα κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και στο σερβίρισμα τυρί τριμμένο και κρουτόν! Οτι πρέπει για σήμερα που κάνει κρύο!!! Σ'ευχαριστώ για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Μίου, 18-10-13  
    Πολύ πολύ νόστιμη σουπίτσα!
    Γεμάτη γεύση, την καταευχαριστηθήκαμε! Φωτογραφία ούτε που σκέφτηκα να βγάλω, πέσαμε με τα μούτρα κι όταν πια το θυμήθηκα, η κατσαρόλα είχε αδειάσει!!
    Θα βγάλω όμως οπωσδήποτε την επόμενη φορά γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα υπάρξει επόμενη φορά, ανετότατα!! Μπράβο, ευχαριστώ πολύ για την ευκολη, νόστιμη, χορταστική, οικονομική συνταγή!!!

    Οι αλλαγές που έκανα ήταν να βάλω 500γρμ μανιτάρια, υψηλής παστερίωσης γάλα 2%, 3 κ.σ. λάδι, λιγότερο από μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο.
    #
    Σχόλιο από gmarouli, 26-10-13  
    Πολύ νόστιμη εύκολη και χορταστική, η παραλλαγή που έκανα ήταν επειδή δεν είχα μοσχοκάρυδο να βάλω θυμάρι και λίγο λεμονάκι στο τέλος. Θα την δοκιμάσω και με μοσχοκάριδο όταν μπορέσω.
    #
    Σχόλιο από ts_jo, 20-12-13  
    Δεν είμαι φαν της μανιταρόσουπας,αλλά μου ζητήσανε να τους τη φτιάξω ...και την έφτιαξα μόλις τώρα !
    Εντυπώσεις θα σας πω μόλις σερβίρω.
    Ελπίζω πάντως να την πέτυχα.
    Δεν χρησιμοποίησα φρέσκο κρεμμύδι.
    Χρησιμοποίησα κορν φλαουρ και κύβο λαχανικών.
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 27-1-14  
    Μπράβο! Τη δοκιμάσαμε με ξερό κρεμμύδι μόνο, μισό κύβο λαχανικών, μπόλικο δυόσμο και άνιθο. Απίθανη, υγιεινή συνταγή που χορταίνει χωρίς πολλές θερμίδες. Θα μπορούσε να είναι η απάντηση στη φράση "ό, τι είναι ωραίο ή είναι παράνομο, ή είναι αμαρτία ή παχαίνει!"...
    #
    Σχόλιο από Katezep, 5-2-14  
    Αντί για ξερο κρεμμύδι έβαλα 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
    #
    Σχόλιο από ChefGiannis, 6-11-14  
    Την έκανα και έγινε υπέροχη. Αντικατέστησα με ποικιλία αποξηραμένων μανιταριών περίπου 20 γραμμάρια και βγήκε πεντανόστιμη. Την επόμενη μέρα μου φάνηκε ακόμα καλύτερη. Δεν πρόσθεσα κάτι άλλο οπότε η συνταγή είναι ήδη πλήρης.
    #
    Σχόλιο από despinal, 3-1-15  
    Εξαιρετική! Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μόνο φρέσκα μανιτάρια και όχι κονσέρβας η συγκεκριμένη συνταγή. Πρόσθεσα και μια κόκκινη πιπεριά και έγινε απίθανη.
    #
    Σχόλιο από vasiaxyl, 26-9-15  
    Πολύ ωραία! Εγώ προτιμώ να βάζω ελάχιστο κάρυ αντί του μοσχοκάρυδου που δεν μας πολυαρέσει.
    #
    Σχόλιο από zamanast, 19-10-15  
    Πραγματικά υπέροχη σούπα ειδικά αν τρελαίνεστε για μανιτάρια! Και με γάλα 2% την λες και Light! Εγώ προσθεσα και λίγο κάρυ! Και για το σερβίρισμα κρουτων με σκόρδο και λίγη παρμεζάνα! Απλά φανταστική!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Κυρα δασκάλα, 31-12-15  
    Πάρα πολύ ωραία!Η αδερφή μου κι εγώ προσθέσαμε και πατάτες σε κύβους, καθώς και λίγο ξεψαχνισμένο κοτοπουλάκι που μας έμεινε από χτες!
    Προσοχή, όμως, το κοτόπουλο μέσα στη σούπα υπερτερεί σε γεύση των μανιταριών, οπότε αν θέλετε να το βάλετε, με ρέγουλο!
    #
    Σχόλιο από AggDi1, 17-1-16  
    Η σουπίτσα είναι πολύ νόστιμη, για οσους αγαπούν τα μανιτάρια. Προσωπικά προτιμώ τα μικρά καφέ μανιτάρια ή τα Porto bello. Επίσης, για όσους είτε έχουν δυσανεξία στο γάλα ή δεν έχουν γάλα στο ψυγείο τους, να σημειώσω ότι με την ίδια διαδικασία αλλά με νερό και τη βοήθεια ενός ζωμού της αρεσκείας σας, γίνεται εξίσου εκπληκτική!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πώς αποθηκεύουμε σωστά τα λαχανικά μας
    Το να αγοράσεις λαχανικά πολλές φορές δεν αρκεί...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΣΙΛΕΝΑ
    ΣΟΥΠΕΣ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Toulita
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 308 αγαπημένων συνταγών, του/της Fawn
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της nteni
    ΣΟΥΠΕΣ
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της AMI