kitrinos
kitrinos @cook_8451398
,

Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αγοράζω φρέσκα μανιτάρια, τα καθαρίζω και τα κόβω σε διάφορα μεγέθη τα οποία φυλάω στην κατάψυξη. Στη συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή και κονσέρβας, η διαφορά θα είναι στο χρόνο που θα χρειαστούν στη πρώτη φάση του τσιγαρίσματος. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τα μανιτάρια τα είχα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και χοντρά, ήθελαν επομένως λίγο χρόνο παραπάνω. Τα ψωμάκια που είναι δίπλα στην μανιταρόσουπα, τα είχα ξεφουρνίσει μισή ώρα πριν και μιας και υπήρχαν ακόμα στο τραπέζι τα φωτογράφισα μαζί!) Ευχαριστούμε την Cleopatra για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1233 Minutes
3 άτομα
  1. 400 γραμμάρια μανιτάρια
  2. 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  3. 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 4 κ.σ ελαιόλαδο
  5. 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  6. 2 φλιτζανια τσ. νερό
  7. 1 κ.σ αλεύρι
  8. 1 κ.γ κόφτο αλάτι
  9. 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  10. 1/4 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.

  3. 3

    Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά

  4. 4

    Και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Αντιδράσεις

Σχόλια (185)

Από

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
στις
,
Είμαι από την μοναδική πόλη της Ελλάδος, που γράφεται με δυο “ΣΣ” και προφέρεται με... τρία “Λ”…ίσως και περισσότερα!!! Και γιατί να το κρύψω άλλωστε, το γουστάρω τρελλλά!!!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε